Εσωτερική Ασφάλεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτός ελέγχου οι μετανάστες στα Διαβατά - Ένας τραυματίας αστυνομικός - Βίντεο (upd2)

Ανανέωση 20:00 Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και προσφύγων.

Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή.

Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι πρόσφυγες πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας Κούρδος από το Ιράκ έχει προσαχθεί από τις αρχές, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές και σε αυτοκίνητα. 

 

Aνανέωση: 17:55

Πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται έξω από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών, ενώ συνεχώς μαζεύονται και άλλοι.

Στο σημείο, σύμφωνα με το ThessNews, επικρατεί ένταση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται ήδη έξω από τη δομή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών που επικαλείται το ίδιο μέσο, σκοπός τους είναι να συγκεντρωθούν εκεί άνθρωποι και από άλλες δομές ώστε όλοι μαζί να κατευθυνθούν προς την Ειδομένη και να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την ένταση καθώς ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και πολλά παιδιά.

Πριν λίγη ώρα μερικοί από τους παρευρισκόμενους εκτόξευσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο η κυκλοφορία στη Συμμαχική Οδό, στο ύψος της δομής, έχει διακοπεί προς το παρόν.

https://www.youtube.com/watch?v=V9Sr_tIkUsk

https://www.youtube.com/watch?v=7NBKiIBjSQ4

https://www.youtube.com/watch?v=F4lcvxb2h9I

Αρχικό κείμενο

Ομάδα προσφύγων βρίσκεται έξω από το κέντρο φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο σημείο, έστησαν σκηνές στο σημείο.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας για την αποφυγή εντάσεων.

 

stratopedo2

 

Tα πράγματα λοιπόν αρχίζουν και δυσκολεύουν. Όπως ανέφερε το πρωί το Πενταποσταγμα, αυξημένα μέτρα επιτήρησης λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία στον Εβρο, μετά και τις εντεινόμενες το τελευταίο διάστημα πληροφορίες για επικείμενο «καραβάνι» προσφύγων και μεταναστών που φέρεται να προετοιμάζεται για μαζική μετακίνηση από την Κωνσταντινούπολη προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη ερευνώνται πληροφορίες που διακινούνται μέσω Διαδικτύου για προετοιμασία μαζικής κίνησης αιτούντων άσυλο από τη Βόρεια Ελλάδα προς την Ειδομένη, ενώ και οι Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ετοιμάζονται να θωρακίσουν τα δικά τους σύνορα, με βοήθεια μάλιστα από την Ουγγαρία και τον Βίκτορ Ορμπαν.

Με δύο αστυνομικές επιχειρήσεις την Τρίτη στον Βόρειο Εβρο αποτράπηκε η είσοδος συνολικά 130 προσφύγων και μεταναστών, καθώς συνελήφθησαν στην ελληνική πλευρά οι τρεις διακινητές που θα τους μετέφεραν στη χώρα μας.

Συνοριοφύλακες της Ορεστιάδας εντόπισαν αρχικά τον πρώτο από τους διακινητές, έναν 23χρονο Σύρο, την ώρα που μετέφερε με μικρή φουσκωτή βάρκα 8 πρόσφυγες στην περιοχή των Μαρασίων. Νοτιότερα, στην περιοχή των Λαβάρων του Δήμου Σουφλίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο Παλαιστίνιους διακινητές, 23 και 19 ετών, που μετέφεραν τρία άτομα με βάρκα μέσω του ποταμού.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί είδαν ομάδες μεταναστών που περίμεναν στην απέναντι όχθη -συνολικά 130 άτομα-, προκειμένου να επιστρέψουν οι βάρκες και να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα επόμενα παράνομα δρομολόγια. Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ενημέρωσαν τις τουρκικές Αρχές μέσω του Κέντρου Επαφής Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας στο Καπετάν Αντρέεβο, δίνοντας τις ακριβείς συντεταγμένες στις οποίες βρίσκονταν οι μετανάστες, προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες δικές τους ενέργειες.

Όπως είπαν στο «Εθνος» αστυνομικές πηγές, οι δύο επιχειρήσεις σύλληψης έγιναν στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με περισσότερες περιπολίες στις όχθες και στα αναχώματα αλλά και πλωτές περιπολίες μέσα στην κοίτη των ποταμών. «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το αν, πότε και σε ποιο μέγεθος θα γίνει επιχείρηση μαζικής εισόδου, αλλά εμείς οφείλουμε να λάβουμε τα μέτρα μας» αναφέρθηκε σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που οι πιέσεις δεν έχουν ενταθεί ακόμη, η προσοχή πρέπει να είναι αυξημένη, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει και η διέλευση μέσω του ποταμού είναι ευκολότερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές