Μέση Ανατολή

Προς κοσμογονικές εξελίξεις: Το Ιράν αποκτά πρόσβαση στη Μεσόγειο - Η Συμφωνία Άσαντ-Τεχεράνης που αλλάζει τον παγκόσμιο χάρτη

Κεραυνός εν αιθρία για τον Νετανιάχου οι πληροφορίες για την παρουσία Ιρανικών εταιρειών  και Ιρανών Φρουρών στην Λατάκια, σήμαναν στην κυριολεξία συναγερμό στο Ισραήλ, ενόψει νέου γύρου αντιπαράθεσης με την Χαμάς και της σφοδρής αντιπαράθεσης με το Ιράν.

Αλλάζουν άρδην όλα στην Συρία και στην περιοχή μετά από φερόμενη απόφαση του Σύρου προέδρου  Μπασάρ αλ Άσαντ  ξεπληρώνει την ιρανική βοήθεια στον πόλεμο με τον ISIS), για την είσοδο των ιρανικών εταιρειών στη Συρία, οι οποίες  ελέγχονται από από την Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) στο λιμάνι της Λατάκιας, προκαλώντας οργή στο Ισραήλ που διάγει περίοδο εκλογών.

Μάλιστα  πριν λίγο είχαμε πτήση Ισραηλινού κατασκοπευτικού αεροσκάφους  Gulfstream G550 Nachshon σε μια σαφή προσπάθεια ελέγχου της περιοχής της Λατάκιας, στην οποία οι Ισραηλινοί φοβούνται την παρουσία Ιρανών Φρουρών, τους οποίους θεωρούν ως «δεδομένους» μετά την παρουσία εταιρειών από το Ιράν.  

https://twitter.com/Intel_sky/status/1112644157938511872

Την ίδια στιγμή νέες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σήμερα το πρωί φέρουν  Ιρανούς πράκτορες να δίνουν  το πράσινο φως σε ριζοσπαστικές οργανώσεις και φατρίες στην Γάζα, να κλιμακώσουν την κατάσταση χτυπώντας το Ισραήλ  "σε μεγάλη κλίμακα", σε απάντηση των αεροπορικών επιδρομών την περασμένη εβδομάδα εναντίον ιρανικών στόχων στην Συρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την πληροφορία έδωσε η ίδια η Mossad.

https://twitter.com/AuroraIntel/status/1112670061540659200

https://twitter.com/K24English/status/1112481678214217729

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο  Ερντογάν φέρεται σύμφωνα με τον κουρδικό τύπο να απειλεί εκ νέου να εισβάλλει στην Μανμπίτζ στη Συρία, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις υποστηρίζουν τους Κούρδους του SDF, καθώς ο ίδιος πρέπει να αντιμετωπίσει την μεγάλη χασούρα του μετά την εκλογική απώλεια Άγκυρας και  Κωνσταντινούπολης από τους Κεμαλικούς της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για γεγονότα που «τρέχουν» πλέον και τα οποία υποκινούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν με την σειρά τους αλυσιδωτές  αντιδράσεις από ΗΠΑ-Ισραήλ από την μία πλευρά, Ιράν και Τουρκία από την άλλη.

Το ιρανικό καθεστώς σε λίγο καιρό θα διαθέτει εταιρείες, που είναι  συνδεδεμένες με τους Ιρανούς Φρουρούς  IRGC, στο λιμάνι της Λατάκιας στη δυτική Συρία.

Η διαδρομή διέλευσης θα διευθύνεται από τον Abu Kamal κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ιράν, της Συρίας και του Ιράκ συμφώνησαν στο όλο θέμα.

Το πρόβλημα για το Ισραήλ είναι ότι το ιρανικό καθεστώς πλέον θα διασχίζει τα σύνορα και θα εισέρχεται στην Λατάκια και την Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άσαντ θα μισθώσει  ανώνυμη ιρανική εταιρεία από τον Οκτώβριο του 2019, παρέχοντας στο Ιράν ένα στρατηγικό σημείο πρόσβασης στη Μεσόγειο Θάλασσα και τη Συρία.

Η Ιρανική δύναμη Quds και ο διοικητής της στρατηγός  Qassem Soleimani, ήταν παρών για όλες τις δεσμεύσεις του Άσαντ. Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Γιαβάντ που ήταν στις συναντήσεις αυτές τόνισε το βαθμό ελέγχου των Ιρανών Φρουρών στο μέλλον των σχέσεων του Ιράν με τη Συρία, ειδικά σε στρατιωτικές υποθέσεις.

Οι ελεγχόμενες από το ιρανικό καθεστώς εταιρείες που ελέγχονται από τους Επαναστατικούς Φρουρούς (IRGC) θα κερδίσουν πολλές οικονομικές συμβάσεις, ενώ ο Qassem Soleimani θα ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του Λιμανιού.

Οι ιρανικές αρχές συμφώνησαν για την είσοδο του ομίλου MAPNA που  ασχολείται με διάφορες βιομηχανίες στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένου των προιόντων πετρελαίου,  φυσικού αερίου, γεωτρήσεων, κατασκευών, τηλεπικοινωνιών και  χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για κοσμογονική εξέλιξη, η οποία διέρρευσε και η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και παρέμβαση των ΗΠΑ, η οποία θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ρωσία η οποία διατηρεί βάσεις κοντά στην περιοχή, δίνοντας σαφώς τις ευλογίες της σε Ιρανούς και Σύρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...