Κόσμος

Άγρια σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ - Σφοδρή επίθεση ΑΚP σε Νετανιάχου - Επιθέσεις κατά συναγωγών από ισλαμιστές


Δεν έχει τέλος η σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ, με την Άγκυρα να σηκώνει τους τόνους κατά του Νετανιάχου. Πριν λίγα λεπτά, ο εκπρόσωπος τύπου του AKP, Omer Celik, κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως τρελό και ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο! Μιλάνε και οι Τούρκοι για διεθνές δίκαιο την στιγμή που κατέχουν παράνομα το βόρειο κομμάτι της Κύπρου.

Επίσης ο Omer Celik δήλωσε, πως ο Νετανιάχου είναι ο εκφραστής της λέξεως κατοχή, καθώς θέλει να προσαρτήσει οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

EΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Άγνωστοι στις αρχές,  οι οποίοι φυσικά ήταν Τούρκοι ισλαμιστές, έριξαν βόμβες μολότωφ σε εβραϊκή συναγωγή στην χώρα, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Ισραήλ, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας, στο νέο κεφάλαιο της έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία.

Το περιστατικό αναφέρθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Salom.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας , φέρονται να  κινδυνεύουν οι Εβραίοι της Τουρκίας από την μεγάλη κόντρα που έχει ξέσπασε ανάμεσα Ερντογάν και Νετανιάχου εδώ και μεγάλο διάστημα με θέμα τις φιλοδοξίες του Ερντογάν να ηγηθεί όλων των Μουσουλμάνων του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των Παλαιστινίων . 

Ο γνωστός Μ.Ρούμπιν ερευνητής στο ινστιτούτο American Enterprise Institute και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου στηλιτεύει την Τουρκία του Ερντογάν και ζητά από τους Εβραίους της χώρας να φύγουν από την χώρα διότι κινδυνεύουν.  

Ο ηγέτης της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε σε πλήρη ρήξη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλώντας σιωπηρά την ευημερία της ήδη μειούμενης εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας, τονίζει ο Αμερικανός πρώην αξιωματούχος.

«Μην προκαλείτε», δήλωσε ο Ερντογάν στους Εβραίους, πριν επισημάνει ότι δεν είχε ακόμη λάβει καμία ενέργεια εναντίον των Τούρκο-Εβραίων ή των συναγωγών τους.

Αυτό, φυσικά, δεν είναι η πρώτη απειλή της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.

Καθώς η οικονομία της Τουρκίας παραπαίει και χιλιάδες Τούρκοι ευρίσκονται ήδη στη φυλακή, ο Ερντογάν ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους.

Οι τουρκικές συναγωγές θεωρητικά μπορούν να προστατευθούν από την τουρκική αστυνομία και τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, αλλά η ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών πιστεύει ήδη ότι ο Ερντογάν έχει ετοιμάσει σχέδιο κατά αυτών.

Η καλύτερη επιλογή για τους Τουρκο -Εβραίους είναι να αφήσουν τις παραισθήσεις ότι «μπόρα είναι θα περάσει», να ξεπεράσουν την αδράνεια τους και να φύγουν τώρα γρήγορα από την Τουρκία»,καταλήγει ο Ρούμπιν

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ