Ρωσία

O Πούτιν ετοιμάζει «έκπληξη» στο Κίεβο: «Στα σκαριά» το σχέδιο για την αυτονομία της Οδησσού - Eνισχύεται ο Ρωσικός στόλος της Μ. Θάλασσας

Ρωσική "άνοιξη" στην Οδησσό καταγγέλλουν Ουκρανοί βουλευτές και ακτιβιστές ακροδεξιών οργανώσεων, οι οποίοι διαμαρτύρονται  για τα σχέδια της Μόσχας στην Οδησσό, τα οποία φτάνουν μέχρι αυτονομία και προσάρτηση, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Η Οδησσός έχει ιδιαίτερη σημασία διότι είναι το λιμάνι που έχει πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ ενώνει την Ανατολική ρωσόφωνη Ουκρανία με την Υπερδνειστερία που εδρεύει μια ολόκληρη ρωσική μηχανοκίνητη μεραρχία .

Οι Ουκρανοί ακτιβιστές έκαναν αναφορά για «Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού» η οποία έχει μάλιστα και την  δική της σημαία, κινούμενη στα πρότυπα της «Λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέσκ», η οποία διοικείται από τις τοπικές αρχές και τα όργανα ασφαλείας σε συνεργασία με τους Ρωσόφωνους πολίτες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα τελευταία δύο χρόνια στην Οδησσό πραγματοποιήθηκαν  14 επιθέσεις σε Ουκρανούς ακτιβιστές και ακροδεξιούς του «δεξιού τομέα», με σκοπό τον εκφοβισμό και την «εξουδετέρωση», ενώ ύποπτα είναι όλα τα φιλο-ρωσικά  στοιχεία της πόλης, τα οποία κατονομάστηκαν από τους ίδιους τους Ουκρανούς ως " εθνική οργάνωση" με την βοήθεια της ρωσικής μαφίας .

Ο Ουκρανός ακτιβιστής  Mustafa Najem δήλωσε ότι η «Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού», είναι παράνομη και λειτουργεί υπόγεια.

Πρόσθεσε ότι η οι Ρώσοι ουσιαστικά ελέγχουν την κυβέρνηση της πόλης και τα όργανα ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και θέλουν να εκδιώξουν από την περιοχή  oποιονδήποτε αντιτίθεται στο σχέδιο αυτονόμησης και μελλοντικής προσάρτησης στην Ρωσία.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για το ουκρανικό κράτος και ότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν μόνο στην Οδησσό, αλλά και σε άλλες νότιες περιοχές της Ουκρανίας, όπως στην Νικολάεβσκα στην  Περιφέρεια της Χερσώνας (όλα βέβαια ελληνικά ονόματα).

Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την σημερινή ανακοίνωση του ΝΑΤΟ για επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία και την άσκηση του ΝΑΤΟ στην Γεωργία, ο Πούτιν τους ετοιμάζει νέα έκπληξη ακόμα μεγαλύτερη στην Οδησσό η οποία ενώνει σημειωτέον τεράστιες περιοχές στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Για αυτό και σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά 15 πολεμικών πλοίων και 5 υποβρυχίων στον ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας , αναμένοντας την αντίδραση του ΝΑΤΟ και των χωρών της περιοχής.

Ο λόγος που η Ρωσία θα εισβάλει στην Αν.Ουκρανία θα είναι για να δείξει στις ευρωπαϊκές ανατολικές -Βαλκανικές και κεντρικές χώρες ότι είναι ισχυρή και ότι μπορούνε να βασίζονται πάνω της και ότι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα παρά να παρακολουθούν.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα  ή θα αντιδράσει η συμμαχία προκαλώντας Αρμαγεδώνα κοντά στην περιοχή μας;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ