Κόσμος

Brexit: Το Λονδίνο ενεργοποιεί ομάδα σε πυρηνικό καταφύγιο λόγω των φόβων για άτακτο Brexit

Ο Ντόναλντ Τουσκ διευκρίνισε ότι εφικτή ειναι μόνο μία σύντομη παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου και υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της συμφωνίας αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Το Λονδίνο φαίνεται ανήσυχο στην προοπτική ενός "άτακτου" Brexit.

Σε πλήρη εξέλιξη φέρεται να βρίσκονται οι προεργασίες στο Λονδίνο, εν μέσω των ανησυχιών για την ύπαρξη ενός «άτακτου» και «σκληρού» Brexit.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Sky News», οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν «ενεργοποιήσει μία ομάδα σε πυρηνικό καταφύγιο, κάτω από το κτήριο του υπουργείου Άμυνας», σε μία προσπάθεια επιτάχυνσης των προετοιμασιών για ένα no-deal Brexit.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το βρετανικό υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε κάποιον σχολιασμό επί των ισχυρισμών του τηλεοπτικού δικτύου.

Οι ανησυχίες βέβαια, για το ενδεχόμενο ενός «άτακτου» Brexit, έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της αδυναμίας επίτευξης μίας συμφωνίας για τους όρους αποχώρησης από την Ε.Ε., την οποία η Βουλή των Κοινοτήτων θα μπορεί να εγκρίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί βουλευτές έχουν απορρίψει δύο διαδοχικές φορές το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ των Βρυξελλών και της Τερέζα Μέι.

Ως απόρροια αυτών των εξελίξεων, η πρωθυπουργός αιτήθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι εφικτή είναι «μόνο μία σύντομη παράταση» του Brexit, υπό την προϋπόθεση μάλιστα, της έγκρισης της συμφωνίας αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...