Εσωτερική Ασφάλεια

"Υβριδική" επίθεση από την Τουρκία: ΜΚΟ κατευθύνει προς τον Έβρο 40.000 μετανάστες - "Πνίγουν" την Ελλάδα

Ενα καραβάνι 40.000 μεταναστών και προσφύγων οργανώνεται τους τελευταίους μήνες, με σκοπό να ταξιδέψει στις 15 Απριλίου από την Κωνσταντινούπολη στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Οι τουρκικές αρχές υποτίθεται πως ερευνούν την υπόθεση, ωστόσο οι ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών από την Τουρκία αποτελούν έναν σημαντικό μοχλό πίεσης του τουρκικού καθεστώτος προς τη χώρα μας. 

Οι μετανάστες λειτουργούν ως τακτική κοινωνικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης και αυτό η Άγκυρα το έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Στις τάξεις των απλών Σύριων προσφύγων, εισχώρησαν πολίτες από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, εκμεταλλευόμενοι τον τραγικό πόλεμο στη Συρία ώστε να μπορέσουν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα είναι η πλειοψηφία αυτών να βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Τουρκία, χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση προς το συμφέρον της, ασκώντας κοινωνική και πολιτική πίεση και προγραμματίζοντας σχετικές ενέργειες που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τον συντονισμό αυτού του τεράστιου εγχειρήματος έχει αναλάβει αμερικανική ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων επικοινωνούν πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους από τις χώρες τους προς την Ευρώπη, προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περάσουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Κάτι αντίστοιχο, µε ένα πλήθος µεταναστών και προσφύγων, που άγγιζε τα 15.000 άτοµα, επιχειρήθηκε το 2017, µε σηµείο εκκίνησης και πάλι την Κωνσταντινούπολη και προορισµό τα σύνορα στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Τότε, ισχυρότατες τουρκικές αστυνοµικές δυνάµεις είχαν αποκλείσει τον κάμπο της πόλης προς την ελληνική πλευρά και υποχρέωσαν τους µετανάστες να διαλυθούν και να διαφύγουν προς διάφορες αγροτικές περιοχές και προς τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει το ρεπορτάζ της Real.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσαν οι Τούρκοι τόσο στην Ε.Ε. όσο και ειδικά στην ελληνική πλευρά (από την παρακολούθηση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψαν και την ΜΚΟ που οργανώνει αυτό το απίστευτο καραβάνι), περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες έχουν ήδη δηλώσει την επιθυµία τους να συµµετάσχουν στην πορεία τους προς τα ελληνικά σύνορα.

Αξίζει να σηµειωθεί πως οι τουρκικές Αρχές έχουν αποµονώσει τους αριθµούς των κινητών τηλεφώνων, µέσω των οποίων έγιναν οι επαφές και οι διαδικτυακές συνεννοήσεις, και τις τελευταίες ηµέρες έχουν αρχίσει να στέλνουν επισήµως οµαδικά sms, µε τα οποία καλούν τους πρόσφυγες και τους µετανάστες που τα χρησιµοποιούν να µη συµµετάσχουν σε αυτό το καραβάνι. Επιπλέον, τους ενημερώνουν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και θα αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...