Κυβέρνηση

Τόσκας: Να αντιμετωπίζουμε τον Ρουβίκωνα όπως την «σοβαρή βία» είναι λάθος (βίντεο)


Το να αντιμετωπίζουμε τον Ρουβίκωνα όπως την «σοβαρή βία» είναι λάθος και επικίνδυνη αντίληψη, είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Σε κάθε περίπτωση που παρουσιάζεται ένα πρόβλημα είτε από Ρουβίκωνα, είτε από μπαχαλάκηδες, είτε από χουλιγκάνους, πρέπει να αντιμετωπίζοται, αλλά με ποιο τρόπο; Εδώ αρχίζουμε και συζητάμε», είπε ο κύριος Τόσκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και συνέχισε: «Ο κύριος Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο την σοβαρή βία και την ηπιότερη βία. Αυτή είναι νομικά λάθος και επικίνδυνη αντίληψη».

Ο κύριος Τόσκας μάλιστα συνέχισε, υποστηρίζοντας πως είναι «παραμύθια» ότι η πολιτική ηγεσία δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και πως «ο Ρουβίκωνας έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση, παρά στην αντιπολίτευση».

Εξάλλου πρόσθεσε πως στελέχη του Ρουβίκωνα «έχουν καταδικαστεί πάνω από 100 φορές» και πως «το γιατί είναι συνεχώς έξω θα το κρίνει η δικαιοσύνη».

Κατόπιν ο κύριος Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση κατά των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, αναφέροντας πως «υπάρχουν και συνδικαλιστές που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι στολή φοράνε. Χρειάστηκε να καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μην διοικούν οι συνδικαλιστές και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική».

Στο ερώτημα μάλιστα του Γιώργου Παπαδάκη εάν οι συνδικαλιστές «είναι κατευθυνόμενοι από την Νέα Δημοκρατία, αβαντάρουν την Νέα Δημοκρατία;», ο κύριος Τόσκας είπε: «Η απάντησή μου είναι "ναι", μονολεκτικά».

Κικίλιας: Ιδεολογική συνάφεια ΣΥΡΙΖΑ - τρομοκρατών

Στην ίδια συζήτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως υπάρχει ιδεολογική συνάφεια μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών, γεγονός που δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Μόνο σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των υπουργών του βλέπουμε την Αστυνομία να δρα με σχέδιο», είπε ακόμα με ειρωνικό ύφος ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ τόνισε πως «όταν δεν επιτρέπεις στον αστυνομικό να κάνει την δουλειά του, τότε η ψυχολογία πέφτει»
https://www.youtube.com/embed/ZzditH8tMcE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ