Κόσμος

Τζιχαντιστές του ISIS ανατινάσσονται ενώ παραδίνονται σε Κούρδους


Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τα πεδία των μαχών της ανατολικής Συρίας ήρθε στην δημοσιότητα αναδεικνύοντας την σκληρότητα και τις απρόβλεπτες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι μαχητές με τους αντάρτες του ISIS.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το defence-point, μετά την πτώση και της τελευταίας οχυρής θέσης του ISIS στην ανατολική Συρία οι αντάρτες της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης κλήθηκαν από τους Κούρδους να παραδοθούν. Αν και εκατοντάδες από αυτούς αποφάσισαν να ακολουθούσουν τις προτροπές των Κούρδων κάποιοι φανατικοί επέλεξαν να αυτοκτονήσουν παίρνοντας μαζί τους όσους περισσότερους αντιπάλους τους μπορούν.Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις μια ομάδα ανταρτών του ISIS αποφάσισε να παραδοθεί στους Κούρδους μαχητές φορώντας όμως κάτω από τα ρούχα τους γιλέκα με εκρηκτικά τα οποία θα πυροδοτούσαν μόλις έφταναν πλησίον των Κούρδων μαχητών.

Όπως φαίνεται από το βίντεο οι Κούρδοι ήταν υποψιασμένοι και βλέποντας την άρνηση των ανταρτών του ISIS να σταματήσουν ώστε να τους ελέγξουν αποφάσισαν να ανοίξουν πύρ κατά αυτών και να τους σκοτώσουν . Τουλάχιστον όμως δύο από αυτούς είτε πυροδότησαν τους μηχανισμούς είτε αυτοί ενεργοποιήθηκαν από τα κουρδικά πυρά προκαλώντας την έκρηξη τους όπως φαίνεται και στο βίντεο.

https://twitter.com/smmsyria/status/1103252386649387013?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...