Κόσμος

Στοιχεία-σοκ: Οι μουσουλμάνοι καταλαμβάνουν και την Ρωσία - Θεαματική αύξηση του πληθυσμού τους

Το ισλαμικό στοιχείο φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε σχέση με το χριστιανικό γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στην ευρύτερη κοινότητα.

Οι Μουσουλμάνοι θα αποτελούν το 30% του ρωσικού πληθυσμού μέχρι το 2014 σύμφωνα με τον ανώτατο Μουφτή της χώρας.

Μιλώντας στη διάρκεια ενός συνεδρίου στη Μόσχα, ο Sheikh Ravil Gainutdin δήλωσε ότι ο αριθμός των Μουσουλμάνων στη Ρωσία αυξάνεται κάθε μέρα.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις ειδικών, 30% του πληθυσμού της Ρωσίας θα αποτελείται από Μουσουλμάνους τα επόμενα 15 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επικαλούμενος το περσινό θρησκευτικό φεστιβάλ Eid al-Adha στη Ρωσία, ανέφερε ότι περισσότεροι από 320,000 Μουσουλμάνοι πήγαν στα τζαμιά της Μόσχας για να προσευχηθούν κάνοντας παράλληλα λόγο για ρεκόρ. Χαρακτήρισε την αύξηση των Μουσουλμάνων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ως ένδειξη για τον αριθμό των Μουσουλμάνων στη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για δώδεκα τουλάχιστον νέα τζαμιά στις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Σε περσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Gainutdin δήλωσε πως η μουσουλμανική κοινότητα της Ρωσίας ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια και αυξάνεται.

Ο λόγος της αύξησης των Μουσουλμάνων στη χώρα είναι τα υψηλά ποσοστά γεννήσεων από τις μουσουλμανικές οικογένειες που φτάνουν στη χώρα από την κεντρική Ασία. Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι ζουν στις μητροπολιτικές περιοχές όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη και η Κατερινούπολη.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/editorial/ragdaia-ayxisi-toy-moysoylmanikoy-stoiheioy-sti-rosia

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...