Ελληνοτουρκικά

Σε πανικό οι Τούρκοι: Προχώρησαν εκτάκτως σε δοκιμή πυραύλου BORA - «Έλληνες & Ισραηλινοί μας απειλούν, βρισκόμαστε σε κίνδυνο»


Το κρεσέντο τουρκικής νέο-οθωμανικής αλαζονείας κατά Ελλάδος–Ισραήλ με αφορμή το θέμα του Γκολάν και του ραντάρ στην Κρήτη, συνεχίζεται από την Τουρκία, ενώ στην Σινώπη δοκιμάστηκε πύραυλος BORA σε μια επίδειξη δύναμης.   

Σύμφωνα με την Yeni Safak και τον Τούρκο αναλυτή Αναλυτής Oguz Turan, αν απειληθεί η Τουρκία θα τοποθετήσει τους πυραύλους αυτούς στη ναυτική  βάση του Ακσαζ, καλύπτοντας και την περιοχή της Κρήτης,  ενώ θα δημιουργήσει αεροναυτική βάση στα κατεχόμενα μαζί με την εγκατάσταση BORA.

"Αν απειληθεί η Τουρκία με το νέο ραντάρ, ή έχουμε περίπτωση αύξησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων Ελλάδος-Ισραήλ  κατά της  Τουρκίας, τότε θα  ανταποδώσουμε », δήλωσε ο Oguz,  προσθέτοντας ότι όλες οι  πιθανές επιλογές είναι στο τραπέζι.

"Ελλάδα και Ισραήλ θα πρέπει να λάβουν το μήνυμά μας" , κατέληξε ο ίδιος.

Ο κάτωθι χάρτης είναι τουρκικός και μας προειδοποιεί που θα τοποθετηθούν οι τουρκικοί πύραυλοι BORA με βεληνεκές 280+ χλμ.

Έτσι η τοποθέτηση πυραύλων επιφανείας-επιφανείας μακρού βεληνεκούς στην Κρήτη είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι.

Με δεδομένη της σημασία της ναυτικής βάσης της Σούδας και την εγκατάσταση του Ραντάρ πέραν του ορίζοντα,  εκτιμάται ότι οι ΗΠΑ πιθανόν  μελλοντικά να αναλάβουν την τοποθέτηση μέσω του ΝΑΤΟ πυραύλων αυτού του τύπου.      

https://twitter.com/TheMustafaOzan/status/1109093468821962753?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/ssysfakb/status/1109084289365409798?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/eha_news/status/1109085656305807360?ref_src=twsrc%5Etfw
Ο  Ερντογάν έχοντας εξοργιστεί από την ανακοίνωση της εγκατάστασης  ραντάρ μακρού βεληνεκούς στην Κρήτη, το οποίο  θα ελέγχει περιοχές μέχρι τα Δαρδανέλλια, διέταξε την δοκιμή πυραύλου BORA στην Σινώπη εμβέλειας 280+ χλμ.  

Η τουρκική Διοίκηση Ταξιαρχίας Πυροβολικού της Σινώπης στον Πόντο,  η οποία ήταν σε απευθείας επικοινωνία  με το τουρκικό ΓΕΣ , υλοποίησε δοκιμή πυραύλου BORA σε προκαθορισμένους στόχους, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Το βαλλιστικό βλήμα BORA, αναπτύχθηκε από το Roketsan και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μεγάλης εμβέλειας σύστημα πυραύλων εδάφους-επιφάνειας.

Το βλήμα BORA έχει εμβέλεια  280+ χλμ, διαθέτει σύστημα καθοδήγησης και η κεφαλή του πυραύλου ζυγίζει 470kg,  έχει διάμετρο 610mm και  συνολικό βάρος 2.500kg.

Σήμερα επίσης Τούρκος ναύαρχος ε.α. Ali Deniz Kutluk, σύμβουλος στο τουρκικό ΥΠΑΜ απείλησε ουσιαστικά  Ελλάδα και Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση τοποθέτησης ραντάρ στην Κρήτη, αναφέροντας ότι ο νέος τουρκικός στόλος θα ελέγχει Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και δεν έχει σημασία τι θα παρατηρεί το ραντάρ.

«Αν είστε περίεργοι σχετικά με τις δραστηριότητές μας  στο Αιγαίο και τη Α. Μεσόγειο και κατασκευάσετε αυτή τη βάση, να ξέρετε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικού θα είναι παντού πλέον σε αυτές τις περιοχές », είπε ο ίδιος.

Με λίγα και απλά λόγια οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν να απειλούν μέχρι να πάρουν "κάτι" τόσο σε Αιγαίο όσο και Α.Μεσόγειο, το οποίο όπως δείχνουν οι άνομες διαθέσεις τους, δεν θα τους είναι αρκετό και τότε όλα τα σενάρια θα είναι ανοικτά για οτιδήποτε ακόμα και για πιθανή εμπλοκή τουλάχιστον πρώτα με την Ελλάδα.    

Τώρα, μετά την δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  ότι ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί η ισραηλινή κυριαρχία επί των υψωμάτων του Γκολάν, ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι "η περιοχή είναι στο χείλος μιας νέας κρίσης», προκαλώντας  ακόμα μεγαλύτερο χάσμα με την Ουάσιγκτον και ανησυχία για τις αληθινές προθέσεις του κατά των Ισραηλινών. 

Σε ομιλία του σε συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Ερντογάν δήλωσε: «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση της κατοχής των υψωμάτων του Γκολάν».

Ο σουλτάνος είχε  δηλώσει πριν μερικούς μήνες μη μπορώντας  να κρύψει το το μίσος του κατά του Ισραήλ ότι : «Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την πρώτη μας πόλη μας….την  Ιερουσαλήμ στο έλεος των εισβολέων. Δεν θα θυσιάσουμε την πόλη της ειρήνης, την Ιερουσαλήμ, την ιερή πόλη των τριών ουράνιων θρησκειών, για τις φιλοδοξίες του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τη δόξα της Ιερουσαλήμ, την τιμή του Χαράμ-Σάριφ και τον ιστορικό χαρακτήρα αυτής της αγίας πόλης», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στέλνοντας απειλητική προειδοποίηση στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο λόγος για όλα αυτά.

Ισραήλ-ΗΠΑ  το έχουν πάρει πλέον απόφαση. Πετάνε εκτός παιχνιδιού την Άγκυρα και στήνουν στο τοίχο τον Ρ. Τ. Ερντογάν. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι με τον Eastmed, κονιορτοποιούν την οικονομία της Τουρκίας και πλέον είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.

Κατά την Τριμερή Σύνοδο Κύπρου– Ελλάδας–Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, ακούστηκε δυο φορές το όνομα της Τουρκίας και ήταν για κακό αφού η χώρα αυτή δεν συμμετέχει σε κανένα ενεργειακό  σχέδιο, ειδικά μετά τον χάρτη που παρουσίασε ο Β. Νετανιάχου στον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

[video width="1280" height="720" mp4="/wp-content/uploads/2019/03/600-mm-Bora-füzesi-test-edildi.mp4"][/video]

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ