Κυβέρνηση

Πάμε για νέο πολιτικό θρίλερ με την Ρωσία - Καλίνιν: «Είμαι όμηρος της Ελλάδας, κινδυνεύω» - Εμπλοκή ΗΠΑ & μυστικών υπηρεσιών

Νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι ικανό να επιφέρει τα αποτελέσματα που είχαμε το καλοκαίρι με τις διώξεις των Ρώσων διπλωματών.

Εκεί όπου οι Α. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς, χειρίστηκαν με άτσαλο τρόπο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Πριν λίγες ημέρες, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ρώσου επιχειρηματία, ειδικού στον τομέα της Ενέργειας, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν απευθύνει ταυτόχρονα δριμύ κατηγορώ από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας που είναι ειδικός στον τομέα της ενέργειας, καλεί τις ελληνικές αρχές να μην τον εκδώσουν στην Ουκρανία καθώς όχι μόνο δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, αλλά απειλείται και η ίδια του η ζωή.

«Είναι προφανές ότι στην Ουκρανία δεν έχω καμία πιθανότητα για μια δίκαιη δίκη και επιπλέον η έκδοσή μου στο ουκρανικό καθεστώς συνεπάγεται 100% απειλή για τη ζωή μου. Με απλά λόγια είτε θα σκοτωθώ από την αστυνομία ή τους ακραίους ή ζητήσουν τεράστια αμοιβή για να "κλείσουν την υπόθεση"», αναφέρει ο Καλίνιν.

Ο Καλίνιν, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι ουκρανικές αρχές και συνδέει τη σύλληψή του με πολιτικές σκοπιμότητες. Τονίζει επίσης, ότι δεν περίμενε ποτέ ότι οι ελληνικές αρχές θα έπαιρναν Ρώσους ως «ομήρους» προς όφελος της Ουκρανίας και μάλιστα με βάση ένα «μη εγκεκριμένο ένταλμα της Interpol».

«Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η Σομαλία βρίσκεται τόσο κοντά. Ποτέ δεν πίστευα ότι οι ελληνικές αρχές θα έπαιρναν Ρώσους ως ομήρους προς όφελος της Ουκρανίας. Μπορώ να φανταστώ πόσο ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσε η είδηση της ομηρίας μου στα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μπορώ επίσης να φανταστώ πόση λάσπη έριξαν επάνω μου αποκαλώντας με "συνεργό του Κουρτσένκο" και "σύντροφο του Γιανούκοβιτς"», αναφέρει στην επιστολή του ο Καλίνιν.

Έντονο παρασκήνιο

Πίσω όμως από τη σύλληψη του 52χρονου Ρώσου επιχειρηματία, κρύβεται έντονο παρασκήνιο που εμπλέκει τις κυβερνήσεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας ακόμη και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Όπως λένε οι πληροφορίες, ο 52χρονος Ρώσος, ερχόταν συχνά στην Ελλάδα, είχε συνεργασία με μεγάλες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και η τελευταία του επίσκεψη ήταν στο πλαίσιο των συζητήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα για προσέλκυση επενδύσεων. Κάτι φυσικά που δεν έχει την έγκριση της αμερικανικής πλευράς.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ρώσου συλληφθέντος στα ΜΜΕ κ. Ιωάννης Ραχιώτης «Είναι ένα πολιτικό θέμα. Ο Kalinin βρίσκεται στη λίστα του γνωστού ιστότοπου “Peacemaker”. Κατηγορείται για το γεγονός ότι εργάστηκε σε εταιρείες οι οποίες υποτίθεται ότι ελέγχονται από υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς».

Καιρός να σοβαρευτούν κάποιοι στην Αθήνα, γιατί οι σχέσεις μας με την Μόσχα, κρέμονται από ένα σχοινί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...