Κόσμος

Θλίψη: Πέθανε η γυναίκα που κουβαλούσε την καρδιά της σε... μια τσάντα πλάτης

Μια γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία έφερε την τεχνητή καρδιά της σε ένα σακίδιο πλάτης, έχασε τη ζωή της λόγω των επιπλοκών από τη μεταμόσχευση, σύμφωνα με το theguardian. Όταν η 24χρονη Rebecca Henderson από το Bicester του Oxfordshire διαγνώστηκε με καρκίνο 3ου βαθμού στην καρδιά το 2017, οι γιατροί αντικατέστησαν την καρδιά της με μία ολοκληρωτικά τεχνητή (TAH).

Η 24χρονη τον Ιανουάριο μπήκε στη λίστα μεταμόσχευσης καρδιάς, αφού πρώτα οι εξετάσεις της έδειξαν ότι ήταν υγιής για ένα χρόνο. Όμως, η Rebecca πέθανε την Τετάρτη στο νοσοκομείο Harefield του δυτικού Λονδίνου πλαισιωμένη από συντετριμμένους συγγενείς και φίλους. Ήταν ένας από τους δύο μόνο ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο με μία τεχνητή καρδιά, καθώς η συγκεκριμένη θεραπεία θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια.

Η 24χρονη μπήκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο όταν κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2017 με επιπρόσθετα συμπτώματα όπως εμετό εξαιτίας της σήψης. «Η σήψη έσωσε τη ζωή μου με περίεργο τρόπο, επειδή σήμαινε ότι βρήκαν τον όγκο», είπε η ίδια η Henderson. Παλαιότερα είχε διαμαρτυρηθεί στον γιατρό της για ταχυπαλμία, εκείνος όμως το απέδωσε σε άγχος.

Με την καρδιά της σε ένα σάκο

Μετέφερε την επτά κιλών καρδιά της, η οποία συνδεόταν με σωλήνες στον θώρακά της, σε ένα σακίδιο πλάτης. Η διάρκεια της μπαταρίας της ήταν μόλις 2,5 ώρες, επομένως συχνά αναγκαζόταν να την φορτίζει ακόμα και εκτός σπιτιού. Οι δυσκολίες της ζωής της όμως δεν την εμπόδισαν να συνεχίσει τη σταδιοδρομία της στις Μεσαιωνικές Σπουδές. Σκόπευε, μάλιστα, να κάνει αίτηση για διδακτορικό, ενώ το όνειρό της ήταν να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο πριν φτάσει στα 50. Οι καθηγητές της στο κολέγιο της St Anne αλλά και οι κοντινοί της άνθρωποι είχαν μόνο τα καλύτερα να πουν για εκείνη και τον χαρακτήρα της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...