Κυβέρνηση

Επί ποδός όλη η Ελλάδα: Φοβήθηκε ο Παππάς & ματαίωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα - «Δεν σε θέλουμε στη πόλη μας»

Φόβος επικρατεί στους Κυβερνητικούς! Πλέον κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να σταθούν πουθενά, καθώς η οργή των Ελλήνων ξεχειλίζει για το ξεπόλημα της Μακεδονίας. 

Ο Νίκος Παππάς αποφάσισε τελικά να μην πάει στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τη Δευτέρα, έπειτα από τις αποδοκιμασίες στις επισκέψεις του σε Βέροια και Κιλκίς τις τελευταίες ημέρες.

Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν την αλλαγή στα πλάνα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε προσωπικούς λόγους. Ανέφεραν ότι η κόρη του θα παρελάσει στην Αθήνα και πως ο κ. Παππάς επέλεξε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου γίνεται σήμερα στην Αθήνα. Άρα πρόκειται για μια τεράστια δικαιολογία.

Πάντως, όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Παππάς θα παραστεί στην παρέλαση στη Λάρισα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, φορείς της πόλης είχαν προαναγγείλει κινητοποιήσεις. Ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή του ότι «Η Μακεδονία πριν ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων», η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Πάντως η επιχείρηση «Βόρεια Ελλάδα» που ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Η προσπάθεια κορυφαίων στελεχών να πείσουν τον κόσμο για τα καλά της συμφωνίας των Πρεσπών δεν φέρνει αποτέλεσμα και σίγουρα θα επιστρατευτεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή προκειμένου να επιχειρήσει την αλλαγή του κακού κλίματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ανέμεναν τη σταδιακή αλλαγή του κλίματος στη Μακεδονία, που όμως δεν έρχεται. Η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ επιτελικά στελέχη κάνουν λόγο για «μαύρη τρύπα» μέσα στην οποία έχει πέσει το κυβερνών κόμμα.

Τα όσα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες με αποδοκιμασίες κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και με τη μικρή συμμετοχή στις ομιλίες τους, αναδεικνύουν την προβληματική κατάσταση για το κυβερνών κόμμα στη Μακεδονία. Η πληγή δεν κλείνει και σχεδόν όλες οι επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων γίνονται μέσα σε εχθρικό κλίμα όπως μεταδίδεται σχεδόν από όλους τους νομούς πάνω από τα Τέμπη.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται σήμερα με την πρώτη να δείχνει μπροστά τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,8 μονάδες και τη δεύτερη να δίνει προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 2,3%.

Μια νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», έρχεται στη δημοσιότητα, η οποία αφορά τόσο στις επικείμενες Ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές που επίσης θα διεξαχθούν φέτος.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 27,1%, έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 9,2 μονάδων), και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%, το Ποτάμι με 1,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%, το ΛΑΟΣ με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,1%, η Ένωση Κεντρώων με 1,1% και το ΜεΡΑ25 με 1,1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,6% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,6%.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, καθώς ανέρχεται στις 10,8 μονάδες.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,8% των προτιμήσεων, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, το ΚΚΕ με 6,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,7%, το Ποτάμι με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4% και το ΜεΡΑ 25 με 1,3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...