Ελληνοτουρκικά

Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι: Διεκδικούν την Κρήτη & επαναφέρουν χάρτη-πρόκληση του Δεκεμβρίου - Στοχοποιούν τον ενεργειακό πλούτο της χώρας

Εκτός ελέγχου πλέον οι Τούρκοι λίγες μέρες μετά την πρόκληση στο βυθό της Σούδας. Πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκία δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα Σοζού που συνοδεύεται από έναν χάρτη της Κρήτης και υποστηρίζει ότι, Ρέθυμνο, Λασίθι και Ηράκλειο είναι τουρκικά και μόνο τα Χανιά ανήκουν στην Ελλάδα!

Ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Σοζού με έναν χάρτη που δείχνει την Κρήτη και λέει ότι «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν». Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος που έχει καθιερώσει την ανυπόστατη θεωρία των 18 ελληνικών νησιών που ανήκουν όπως λένε στην Τουρκία. Σύμφωνα με όσα απίστευτα δείχνει ο χάρτης, η θεωρία του Τούρκου πολιτικού είναι ότι μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά και οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία!

Ο Saygı Öztürk ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας, ένας ακραίος εθνικιστής, στον χάρτη που δημοσιεύει στην τουρκική εφημερίδα Σοζού, υποστηρίζει ότι και πολλές νησίδες και μικρά νησιά γύρω από την Κρήτη είναι τουρκικά και άρα η Τουρκία, γράφει στο άρθρο του, έχει δικαίωμα εξόρυξης στην περιοχή.

Ωστόσο αυτός ο χάρτης δεν είναι καινούριος. Όπως είχαμε αποκαλύψει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στις 16 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, η Άγκυρα ισχυρίστηκε ότι η Κρήτη είναι τουρκική και όχι ελληνική, δημοσιεύοντας ακριβώς τον ίδιο χάρτη.

Συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει:

"Aμφισβητούν τα πάντα οι Τούρκοι. Η Άγκυρα είναι ζαλισμένη από τις ενεργειακές συμμαχίες που λαμβάνουν χώρα στην Α. Μεσόγειο και με χάρτες-πρόκληση, προσπαθούν να διαγράψουν και να εξαφανίσουν τα πάντα.

Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν και την Ελληνικότητα της Κρήτης. Απίστευτη προπαγάνδα, που όμως από πίσω κρύβεται το ύπουλο σχέδιο της Άγκυρας.

Η Αθήνα θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς ο Ερντογάν είναι έτοιμος να παίξει τα ρέστα του για να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια κάνει ότι δεν βλέπει το Καστελόριζο. Πλέον όμως θέλει να σβήσει από τον χάρτη και την Κρήτη. Όλα δείχνουν ότι έχει μπει μπροστά το σχέδιο πλήρους αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε ολόκληρη την περιοχή με την Τουρκία να διεκδικεί να επεκτείνει την δική της ΑΟΖ μέχρι τα νότια της Κρήτης."

Ακάρ: Μας ανήκει η θάλασσα και ο βυθός του Αιγαίου και της Κύπρου

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα καθώς μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα αλλά και ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένα πρότζεκτ στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, ήρθε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.

Σε μία νέα έξαρση εθνικισμού, μίλησε εκ νέου για την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία συμπεριέλαβε το Αιγαίο και την Κύπρο τονίζοντας: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός» σχολίασε, κάνοντας έμμεση αναφορά στο περιστατικό με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χουλουσί Ακάρ:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

https://www.youtube.com/watch?v=kMCwA1iu6uY

«Αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες… »

Σε ομιλία του την Πέμπτη στο εργοστάσιο συντήρησης της πολεμικής αεροπορίας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «είμαστε πάντοτε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας στη Μαύρη Θάλασσα, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, ωστόσο δεν θα παραβιάσουμε ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα αυτού του λαού».

Ο τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε πάρει κάθε μέτρο που περνάει από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το παίρνουμε στο πλαίσιο της αντίληψης “αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες, αν ζήσουμε θα γίνουμε βετεράνοι”».

Προφανώς οι κινήσεις αυτές των Τούρκων, με ξακάθαρη στοχοποίηση της Κρήτης έχουν να κάνουν με τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο που κρύβεται νοτίως του νησιού. Μια μερά από την υπόκληση Κατρούγκαλου στον Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι επαναφέρουν την προ μηνών πρόκλησή τους διεκδικώντας ενεργειακά δικαιώματα εντός Ελλάδας!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...