Ένοπλες Συρράξεις

Συνωστιμός δυνάμεων σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Γαλλο-ισραηλινή δύναμη κρούσης «κλειδώνει» τους Τούρκους – Μαχητικά & πλοία σε ετοιμότητα


Ετοιμάζονται να προκαλέσουν "χοντρά" Ισραήλ, Ελλάδα και Αίγυπτο οι Τούρκοι με την χρήση πολεμικών σκαφών και αεροσκαφών, σε μια προσπάθεια δήλωσης προθέσεων για την υφαρπαγή υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία  απέστειλε σήμερα μονάδες επιφανείας και υποβρύχια , καθώς και αεροσκάφη F-16 στην Ανατολική Μεσόγειο ως επίδειξη δύναμης, κατά την διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια πατρίδα» 2019.

Σκοπός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είναι να  διακόψει και να προκαλέσει Ισραηλινά αεροσκάφη της IAF που θα πετούν στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή όμως, έχουμε... συνωστισμό δυνάμεων σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο και το Αιγαίο, καθώς έντονη είναι η παρουσία και άλλων χωρών.

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό είναι μία από τις Ναυτικές Δυνάμεις της Ανατολικής Μεσογείου που θα εκτελεί συνεχείς περιπολίες για να διασφαλίζουν ότι οι παράνομες δραστηριότητες του Τουρκικού Πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας δεν θα διακόψουν την εμπορική ναυτιλία και τους διεθνείς ναυτικούς νόμους στην περιοχή κατά την διάρκεια της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα.

Tαυτόχρονα, λαμβάνουν χώρα πτήσεις σε ένα μεγάλο εύρος απο μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο, πέταξαν νωρίτερα Ισραηλινά και Γαλλικά κατασκοπευτικά, ενώ Ελληνικά βρίσκονταν στο Αιγαίο.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1102505545888681984

 
https://twitter.com/AegeanHawk/status/1102525486603870209?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AegeanHawk/status/1102519147534184449?ref_src=twsrc%5Etfw

Τουρκικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R με από την 101 μοίρα  "Asena" παρέχουν υποστήριξη εναέριου ανεφοδιασμού σε αεροσκάφη  F-16C / D που συμμετέχουν σε  άσκηση στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.

Εκτιμήσεις φέρουν πως τις επόμενες ώρες, ισραηλινά μαχητικά θα πετάξουν πάνω από την Κύπρο, όπου και πιθανόν θα διεξάγουν «ασκήσεις», ταράζοντας τα νεύρα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής που εισέβαλαν πριν λίγες ημέρες στα Στροβίλια, ενώ ετοιμάζονται για τα χειρότερα με την αποχώρηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Μιλάμε για τον «ανθό» της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ο οποίος με μεγάλο αριθμό αεροσκαφών πραγματοποιεί επίδειξη ισχύος στην περιοχή κατά της τουρκικής άσκησης «Γαλάζιας Πατρίδας» και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας η οποία έχει επιστρατεύσει σύμφωνα με νέες πληροφορίες πιλότους που είχαν αποστρατευτεί για να καλύψει τις ανάγκες της.

Το Ισραήλ παίρνει σαφώς την «σκυτάλη» από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και αεροπορία (η οποία μάχεται καθημερινά στο Αιγαίο) και σε αγαστή συνεργασία με την Αθήνα, δείχνει τα «δόντια της» στον υπερφίαλο Τούρκο ηγέτη που ονειρεύεται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, διότι αυτό ακριβώς κάνει ότι και να δηλώνουν πολλοί ειδικοί και μη, σε Ελλάδα και αλλού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...