Ελληνοτουρκικά

Ο Ερντογάν προκαλεί την ΠΑ: "Όσο οι Έλληνες απογειώνουν αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα κάνουμε το ίδιο" - Αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, λέγοντας πως αν η Ελλάδα σηκώνει αεροσκάφη στο Αιγαίο, το ίδιο θα κάνει και η Τουρκία. Δηλαδή, ο Ρ.Τ. Ερντογάν αμφισβητεί και πάλι δημόσια την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή του Αιγαίου.

Σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Ηaberturk o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε η Τουρκία να παραλάβει τους S-400 και να μην τα ενεργοποιήσει »όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300».

O Τούρκος πρόεδρος αφού απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο υποστήριξε πως η Ελλάδα αν είναι απαραίτητο θα ενεργοποιήσει τους S-300 και αναφέρθηκε στις πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο῎.

«Μα σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν! Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειωθούν στο Αιγαίο βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε ‘’γιατί τα απογειώσατε»! Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά είναι τουριστικά αεροπλάνα. Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάϊδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός!», δήλωσε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε πως η Άγκυρα με παράνομες NAVTEX έχει δεσμεύσει περιοχές του Αιγαίου και της κυπριακής ΑΟΖ ενόψει της εθνικής μας εορτής, αλλά και της τριμερούς των επόμενων ημερών στο Ισραήλ.

Με σημειολογικές κινήσεις, ενεργοποιώντας παλαιότερες παράνομες Navtex, η Τουρκία θέλει να δείξει και με αυτό τον τρόπο τη δυσφορία που της προκαλεί το επονομαζόμενο «ενεργειακό μπλοκ» της Ανατολικής Μεσογείου και ταυτόχρονα δείχνει τη μετεξέλιξη του αμυντικού της δόγματος.

Την μέρα που η τριμερής διάσκεψη της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ -με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο- θα γίνεται στα Ιεροσόλυμα, με ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης τον αγωγό EastMed, η Άγκυρα προανήγγειλε ακόμη μια «στρατιωτική δραστηριότητα» στα νερά της Μεσογείου, ακριβώς στην καρδιά των ενεργειακών οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας, η παράνομη Navtex που αρχικά είχε εκδοθεί πριν σχεδόν έναν χρόνο, ενεργοποιείται εκ νέου σε «σπαστές» ημερομηνίες, κάτι που είχε επαναληφθεί προσφάτως κατά την διεξαγωγή της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» στην ίδια περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ