Κοινωνία

Νησί των Αρκιών: Δάκρυα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Οι Έλληνες γίνονται μία μεγάλη γροθιά όταν πρόκειται για ζητήματα που τιμούν την πατρίδα τους και αυτό είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα.

Όταν οι άνθρωποι θέλουν κάτι τόσο πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί μέχρι να το πετύχουν. Το σχολείο των Αρκιών, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν οι άνθρωποι του, να προσπαθούν καθημερινά για τα αυτονόητα. Οι φετινές «καταιγίδες» δεν τους πτοούν. Αντιθέτως τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν. Τα προβλήματα, είναι πολλά στο μικρό σχολείο. Αλλά η ανάγκη για να το διατηρήσουν ζωντανό, είναι μεγαλύτερη. Δίπλα στη δασκάλα και το μικρό της μαθητή, ο απλός κόσμος. Συμπαραστάτης στις δύσκολες στιγμές, ο στρατός, σύμφωνα με το humanstories.gr.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί ένα όνειρο πολλών χρόνων. Φέτος στις 25 Μαρτίου, την ημέρα της εθνικής μας γιορτής, το νησί θα δακρύσει. Από συγκίνησή. Η ομορφότερη παρέλαση της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στους Αρκιούς. Στο μικρό γόνιμο νησί. Στο πλευρό του Χρήστου εκτός από το Λύκειο Ελληνίδων από την Σύρο θα βρίσκονται και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου.

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου, θα συμμετέχουν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 στην παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς, καταθέτοντας φόρο τιμής με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την παρουσία του Επάρχου Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Ιωάννη_Θεμέλαρου» σύμφωνα με τον Σύλλογο, αναφέρουν παράλληλα, ότι: «Φέτος ο Χρηστάκος δεν θα είναι μόνος. Ελάτε να συμπαρασταθούμε στον μικρό Χρήστο και στην αγαπητή μας δασκάλα κυρία Μαρία_Τσιαλέρα, η οποία υπηρέτησε και στο δικό μας σχολείο, αλλά και σε άλλα σχολεία του νησιού της Λέρου, και να υποστηρίξουμε το δύσκολο έργο της. Θα δώσουμε το παρόν λοιπόν και θα περάσουμε ένα μήνυμα στους υπεύθυνους ότι η καρδιά της ΕΛΛΑΔΑΣ, στις 25 Μαρτίου 2019 χτυπάει στους Αρκιούς. Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει το σχολείο. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα σε ένα παιδί στην εκπαίδευση».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στο Νησί των Αρκιών:

Παρασκευή: θα γιορτάσουνε μαζί με το σχολείο της Σύρου.

Σάββατο: θα ξαναγιορτάσουνε με την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Ντάργουιν της Αυστραλίας.

Κυριακή: Γιορτή για τρίτη φορά, με το Λύκειο Ελληνίδων από την Σύρο, που θα έρθει μία αντιπροσωπεία τους για 3 ημέρες στους Αρκιούς.

Δευτέρα: Η πανηγυρική παρέλαση με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων Λέρου και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, που θα παρελάσουν μεταδίδοντας το μήνυμα της ένωσης με όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε την εταιρία ΑΝΕΚ, για την στήριξη στην μετακίνηση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων προς τους Αρκιούς. Αναχώρηση: από το λιμάνι του Λακκιού την Δευτέρα 25 Μαρτίου και ώρα 7:15 π.μ. και επιστροφή από τους Αρκιούς το απόγευμα στις 18:00 μ. μ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...