Ελληνοτουρκικά

Εκτός εαυτού η Άγκυρα: Τουρκικό UAV μεταξύ Λήμνου-Λέσβου - Ισραηλινά F-16 SUFA "παγώνουν" τους Τούρκους - Έρχονται στην "ΗΝΙΟΧΟΣ 2019"

Τουρκικό UAV Bayraktar παραβίασε τον εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου-Λέσβου. Είναι η 5η παραβίαση από τουρκικό UAV σε ένα χρόνο.

Η πρώτη φορά ήταν 5 Απριλίου του 2018 όταν τουρκικό ANKA παραβίασε στην περιοχή Ανατολικά Ρόδου. Ακολούθησε τον Απρίλιο δεύτερη παραβίαση από ΑΝΚΑ στην ίδια περιοχή. Στις 16 και 17/3 UAV BAYRAKTAR παραβίασε μεταξύ Λήμνου – Λέσβου. Στις 19/3 UAV BAYRAKTAR παραβίασε και πάλι μεταξύ Λήμνου- Λέσβου. Άρα μιλάμε για συνολικά 5 παραβιάσεις από τον Μάρτιο 2018.

Μάλλον έχουν UAV BAYRAKTAR που απογειώνεται από το Α/Δ ΚΕΣΣΑΝΗΣ και UAV ANKA που επιχειρέι από το Α/Δ DALAMAN.

Με τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνεται το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, κάθως μόλις χθες γράφαμε πως η Τουρκία έβγαλε τα UAV στο Αιγαίο αλλάζοντας τις τακτικές πολέμου και μειώνοντας κόστο και ρίσκο για τη συνέχιση των απαράδεκτων προκλήσεων της.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, ετοιμοπόλεμες μοίρες UAV Bayraktar σε ρόλο UCAV με χρήση πυραύλων MAM-L θα επιχειρήσουν να εξουδετερώσουν την ελληνική αεράμυνα (ραντάρ-συστοιχίες πυραύλων) καθώς και κρίσιμους στόχους (αρχηγεία-αποθήκες πυρομαχικών κά).

Έρχονται οι Ισραηλινοί στον «Ηνίοχο 2019» 

Και με την Ισραηλινή μετατροπή των Αμερικανικών F-16 τα περίφημα SUFA F-16 θα προσγειωθούν οι Ισραηλινοί στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα στο πλαίσιο της Ασκήσεως ΗΝΙΟΧΟΣ 2019, στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά μηνύματα προς την προκλητική Άγκυρα.

Tα SUFA-F16 επιχειρούν με δύο χειριστές. Ο ένας πιλοτάρει και ο δεύτερος χρησιμοποιεί τα οπλικά συστήματα του μαχητικού που προορίζεται κυρίως για επιχειρήσεις μακράς εμβελείας με μεγάλη ακρίβεια.

Οι Ισραηλινοί μετέτρεψαν επίσης τα F-16D, που συνήθως χρησιμοποιούνταν ως εκπαιδευτές μετατροπής, σε αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων μακράς εμβέλειας και μεγάλης ακριβείας. Τα ισραηλινά αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με πολλά ηλεκτρονικά εργαλεία σχεδιασμένα από το Ισραήλ, συνήθως για ηλεκτρονικό πόλεμο.

Παρά το γεγονός ότι αγόρασε μια προσαρμοσμένη έκδοση του F-15E Strike Eagle, που ονομάζεται F-15I, το Ισραήλ επέλεξε να κολλήσει με το δικό του F-16I που κέρδισε και όχι μόνο επειδή οι ικανότητές του έχουν δοκιμαστεί με την χρήση μάχης, αναφέρει ο Βετεράνος.

Το F-16I είναι ένα προηγμένο & φτηνότερο από το F-15I. Παρόλο που το Ισραήλ είναι από τις χώρες που έχουν αποκτήσει και το F-35 Lightning, Το F-16 θα χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα ως το βασικό πλεονέκτημα για την Ισραηλινή άμυνα και την επίθεση.

https://www.youtube.com/watch?v=U9UwBJWeDA0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ