Κόσμος

To Ισραήλ «σφυροκόπησε» θέσεις του Ιράν στη Συρία - Αεροπορική επιδρομή & βολές αρμάτων μάχης στη Quneitra - Μήνυμα από Νετανιάχου

Τη Δευτέρα, το πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι ισραηλινά άρματα έπληξαν ένα νοσοκομείο και ένα παρατηρητήριο σε επαρχία της νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, γεγονός που επιβεβαίωσε εν μέρη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η δράση του Τελ Αβίβ στη Συρία έχει αναβαθμιστεί πλέον, καθώς, εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές κατά πάγια τακτική, πραγματοποιήθηκε χερσαία επιχείρηση με βολές αρμάτων μάχης του Ισραήλ κατά θέσεων του Ιράν.

Την πραγματοποίηση επιθέσεων στο έδαφος της Συρίας επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «επιχειρούν κάθε μέρα εναντίον του Ιράν και των προσπαθειών του να εδραιωθεί στην περιοχή».

«Το Ιράν απευθύνει απειλές εναντίον μας. Κατά τη 40η επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση, απείλησαν να καταστρέψουν το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα. Δεν θα το πετύχουν και αν προσπαθήσουν, αυτή θα είναι η τελευταία επέτειος που θα γιορτάσουν» επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η ασιατική χώρα γιόρτασε τη συμπλήρωση 40 ετών από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ένοπλες δυνάμεις (IDF) κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο» και επιχειρούν διαρκώς «με βάση τις ανάγκες και τις εκτιμήσεις» του Ισραήλ, με στόχο να εμποδίσουν το Ιράν και τους συμμάχους του να δημιουργήσουν βάσεις κοντά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ ή «στην ευρύτερη περιοχή».

«Οι IDF επιχειρούν με πολλαπλά μέσα εναντίον των προσπαθειών της Τεχεράνης και των συμμάχων της, να εξοπλιστούν με πυρηνικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους, και να εδραιωθούν στη Συρία» έσπευσε να συμπληρώσει.

Διαβεβαίωσε δε, ότι το Ισραήλ διατηρεί «πολύ καλές» σχέσεις με όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολή, εξαιρουμένης της Συρίας.

Στις αρχές του μήνα, ο γραμματέας του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν προειδοποίησε ότι αν το Ισραήλ συνεχίσει τις επιθέσεις στη Συρία, θα λάβει ειδικά μέτρα και θα απαντήσει αποφασιστικά και συμμετρικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, το Τελ Αβίβ πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις στο συριακό έδαφος, ισχυριζόμενο ότι πλήττει δυνάμεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, επιμένει ότι η παρουσία της στη Συρία αφορά αποκλειστικά την αποστολή συμβούλων, κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης.

https://twitter.com/AuroraIntel/status/1095575761694744578

https://twitter.com/smmsyria/status/1095202183602159616

https://twitter.com/edrormba/status/1095076534656921601

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης