Αθλητισμός

"Χαμός" για τον παικταρά της Ντιναμό - "Πρόλαβε" Ολυμπιακό η ΑΕΚ

Είχαμε την ευκαιρία χθες να δούμε από κοντά τον Φραν Σολ, τον Ισπανό επιθετικό της Ντιναμό Κιέβου, ο οποίος σε γενικές γραμμές είχε καλή παρουσία. Χειμερινό μεταγραφικό της απόκτημα έναντι 3,5 εκατ. ευρώ από την ολλανδική Βίλεμ, όπου τα προηγούμενα 2,5 χρόνια έφτιαξε το όνομά του, κάνοντας σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Και κάπως έτσι, η... χάρη του, νωρίς, έφτασε ως τα μέρη μας. Την περασμένη μεταγραφική περίοδο, είχε γραφτεί πως ο Ολυμπιακός εξέταζε την περίπτωσή του, ωστόσο τα... πρωτεία άλλη ελληνική ομάδα τα έχει. Και μάλιστα πολύ νωρίτερα, από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2018, αλλά και αυτή του προηγούμενου καλοκαιριού.

Και στις δύο περιπτώσεις, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε ψαχτεί πολύ με τον Ισπανό φουνταριστό. Ψάξιμο σε επίπεδο επαφών με τον ατζέντη του, ταξιδιών του στην Αθήνα και συζητήσεων με τους επιτελείς του μεταγραφικού σχεδιασμού της Ένωσης, η οποία πόνταρε στο ότι θα έληγε το συμβόλαιό του με τη Βίλεμ και θα μπορούσε να τον αποκτήσει με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog, η πλευρά του Ισπανού επιθετικού -ο οποίος πιθανότατα είχε επικοινωνήσει και με τον Μανόλο Χιμένεθ, άλλωστε οι... μανατζερικές τους καταβολές, και όχι μόνο, κοινές είναι- ήταν ιδιαίτερα "ζεστή" στο ενδεχόμενο μετακόμισης του στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, ωστόσο το θέμα κόλλησε στις απαιτήσεις του ολλανδικού συλλόγου.

Στην πρώτη προσέγγιση, που έγινε τον προπερασμένο Ιανουάριο, δεν υπήρξε καν συζήτηση, με τη Βίλεμ να είναι κάθετη πως δεν παραχωρείται ο παίκτης, ενώ το επόμενο καλοκαίρι το ποσό που αξίωσε ήταν εκτός ρεαλιστικής πραγματικότητας (5 εκατ. ευρώ).

Άλλωστε τότε, δεν υπήρχε Χιμένεθ στον πάγκο, η φήμη του Ισπανού άσου είχε "ξεφύγει" ως προς το επίπεδο των ενδιαφερομένων ομάδων και έτσι, μοιραία, κατέληξε πριν λίγες εβδομάδες στην Ντιναμό Κιέβου με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και τη Βίλεμ να εισπράττει τελικά το ποσό που αξίωνε από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...