Κυβέρνηση

«Τσουνάμι» ελληνοποιήσεων από την Κυβέρνηση: Φοβούνται την εκλογική συντριβή - Δίνουν δικαίωμα ψήφου σε Αλβανούς, Ουκρανούς & Ρουμάνους!

Aπίστευτες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα από την Κυβέρνηση Τσίπρα. Όχι μόνο δεν δίνουν δικαίωμα ψήφο σε Έλληνες πολίτες, αλλά φθάνουν στο σημείο να δίνουν αυτό το δικαίωμα στους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας.

Δεν έχει προηγούμενο το κύμα ελληνοποιήσεων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε χρόνο ρεκόρ –με δειγματοληπτικές καταμετρήσεις, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018– δώδεκα ημερών κυκλοφορίας της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει απονείμει την ελληνική ιθαγένεια και έχει πολιτογραφήσει (αν και σε μικρότερη κλίμακα από την πρώτη κατηγορία) 1.515 πρόσωπα. Κορυφαία όλων φαίνεται να είναι η 18η Οκτωβρίου, αφού το Protagon μέτρησε 274 πράξεις σε ένα… 24ωρο, αριθμός που μάλλον θα μείνει στην ιστορία του φαινομένου, αναφέρει η Ελευθερία Κόλλια.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι καμία ψήφος δεν πάει χαμένη-και δεκάδες χιλιάδες μπορούν να κάνουν το θαύμα τους. Θυμηθείτε το ντέρμπι Σημίτη-Καραμανλή, το 2000, το μεταμεσονύκτιο θρίλερ με τίτλο «Η Ελλάδα κοιμήθηκε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ξύπνησε με ΠΑΣΟΚ», τα δάκρυα του Σπηλιωτόπουλου και την προφητεία Λαλιώτη για «μακρά νύχτα». Η μπίλια της διαφοράς έκατσε μόλις στις 72.400 ψήφους. Ούτως ή άλλως, η αύξηση των ελληνοποιήσεων τα τελευταία τρία χρόνια είναι αξιοσημείωτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτησή του στη Βουλή, έχει επισημάνει ότι «σύµφωνα µε επίσηµα στοιχεία της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%!». Από 14.178 το 2015, εκτοξεύτηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814, το 2017. Μόνο που αυτή τη φορά, ο όγκος και ο ρυθμός του φαινομένου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός –όλοι οι αριθμοί ΦΕΚ, βάσει των οποίων έγινε η καταμέτρηση, είναι στη διάθεση του Protagon. Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου –σε σωστή κατεύθυνση, δεν χωρεί αμφιβολία– το έχει αβαντάρει.

Κάποιες από αυτές τις ελληνοποιήσεις, άλλωστε, έχουν να κάνουν είτε με παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται και φοιτούν στα σχολεία της χώρας, είτε με ενηλίκους πια που στο παρελθόν μετήλθαν της ελληνικής παιδείας. Η ανατομία στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δείχνει μωσαϊκό: οι απονομές ιθαγένειας αφορούν κυρίως Αλβανούς, αλλά και Ουκρανούς, Γεωργιανούς, Ρουμάνους.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Την ίδια στιγμή, σε θεσμικό δελφινάριο επιχειρεί να μετατρέψει την χώρα το Μέγαρο Μαξίμου καθώς παράλληλα με το «κοινοβουλευτικό μαγειρείο» που έχει στηθεί στην Βουλή προκειμένου να διασωθεί η δεδηλωμένη της κυβέρνησης και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει πρόταση παρωδία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα πάρει την μορφή νομοσχεδίου το επόμενο δεκαήμερο δίνει μεν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, όμως η ετυμηγορία τους δεν θα προσμετράται στο αποτέλεσμα της επικράτειας. Στην πράξη η κυβέρνηση προωθεί δύο παράλληλες, ξεχωριστές εκλογικές διαδικασίες.

Μια για την ελληνική επικράτεια από την οποία θα εκλέγονται 297 και όχι 300 βουλευτές και άλλη μια με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και διαφορετικούς υποψηφίους όπου θα ψηφίζουν οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού μέσω των προξενείων.

Η πρόταση που ανέδειξε η «Καθημερινή» φανερώνει και την μεθόδευση του Μεγάρου Μαξίμου που επιθυμεί να μην προσμετρείται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς θεωρεί ότι η ετυμηγορία τους θα είναι καταδικαστική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Εκτός αυτού το μοντέλο – έκτρωμα προκαλεί ήδη ισχυρές αντιδράσεις και από αρκετά μέλη της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτήθηκε υπο την προεδρία του γγ του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πάγιο αίτημα της ψήφου των αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενστάσεις επικεντρώνονται κυρίως στην συνταγματική αρτιότητα της πρότασης καθώς υποστηρίζεται πως παραβιάζεται προδήλως η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας.

Αυτό γιατί 10 εκατ. ψηφίσαντες στην επικράτεια θα επιλέγουν 297 βουλευτές και περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες του εξωτερικού θα εκλέγουν μόλις τρεις βουλευτές! Στην πράξη, η ψήφος των Ελλήνων θα διαφοροποιηθεί σε δύο ταχυτήτων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι για να ισχύσει άμεσα οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου πρέπει να λάβει τουλάχιστον 200 θετικές ψήφους στην Βουλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ