Ρωσία

Κινητοποίηση των Ρωσικών ΕΔ: Συνεχόμενες ρίψεις πυραύλων από Tu-95MS κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία - Μήνυμα Πούτιν σε Κίεβο

Περιπλέκεται η κατάσταση ταυτόχρονα σε Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα, με τις ΗΠΑ να ετοιμάζονται να κάνουν και εκεί αισθητή την στρατιωτική παρουσία τους, ειδικά μετά την απόσυρση από την συνθήκη μεσαίων βαλλιστικών πυραύλων INF.  

Για αυτό και το Κρεμλίνο αποφάσισε να «παίξει» με την σειρά του χοντρό παιχνίδι με εντυπωσιακές κινήσεις ταυτόχρονα και στις δύο περιοχές.

Αρχικά, ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS πραγματοποίησαν  πρωτοφανή για την εποχή και τα δεδομένα, άσκηση εκτόξευσης πυραύλων (χωρίς πυρηνική γόμωση) σε χερσαίες εγκαταστάσεις του "εχθρού" σε αρκετές ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

«Τα πληρώματα των αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας πραγματοποίησαν ασκήσεις ελιγμού, ανεφοδιασμού στον αέρα, πραγματοποιώντας παράλληλα επιθέσεις με πυραύλους σε εχθρικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της κύριας φάσης των ασκήσεων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Η υπηρεσία Τύπου ανέφερε ότι 10 βομβαρδιστικά αεροσκάφη μαζί με αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού  συμμετείχαν σε ασκήσεις κατά χερσαίων στόχων.

Ο αναπληρωτής διοικητής ρωσικής πτέρυγας μάχης βομβαρδιστικών Σμήναρχος Αντρέι Μάγισεφ, σημείωσε, ότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται στην επικράτεια αρκετών περιφερειών των Δυτικών και Κεντρικών Στρατιωτικών Επαρχιών, κάτω από από χαμηλή θερμοκρασία, χαμηλή νέφωση, ισχυρές βροχοπτώσεις και άλλους παράγοντες δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Τα Tu-95MS πραγματοποίησαν πτήσεις από το αεροδρόμιο Engels και έριξαν πυραύλους στην περιοχή του Saratov κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συλλέξει στοιχεία και αναμένουν σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα,  μια μεγάλη πρόκληση στην περιοχή της θάλασσας του Αζώφ στην Μαύρη Θάλασσα με τη συμμετοχή του ΠΝ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δήλωση του Αμερικανού Α/ΓΕΝ Ναυάρχου  John Richardson για "προληπτικές επιθέσεις" εφόσον απαιτηθεί κατά της Ρωσίας, αφορούν πρωταρχικά το στενό του Kerch και ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ενώ, δεν είναι πλέον μυστικό ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Πόροσενκο, υλοποιεί μαζί με τους Αμερικανούς στρατιωτικά σχέδια εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η «επανάσταση» του ουκρανικού ναυτικού, που ανακοίνωσε ο ίδιος με την υποστήριξη των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μέσω των στενών του Kerch, είναι μία από τις επιλογές που υποστηρίζονται στη Δύση.

Τονίζεται ότι  αν και υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ικανότητα μάχης των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, τα συστήματα αεράμυνας και τα αεροσκάφη της Ουκρανίας είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας για μάχη.

Υπάρχουν ικανές ουκρανικές μονάδες και σχηματισμοί που αποτελούν πραγματική απειλή για το ρωσικό στρατό, αναφέρουν δυτικοί εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφοριών, στις αρχές του 2017, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας είχε περίπου 130 αεροσκάφη μάχης από αυτά ήταν (45  μαχητικά MiG-29, 35  αεροσκάφη Su-27, 50 βομβαρδιστικά  Su-24 κ.λπ.).

Εκτός από αυτά, υπάρχουν  περισσότερα από 70 μεταφορικά, και εκπαιδευτικά αεροσκάφη, καθώς και περίπου 47 μεταφορικά και ελικόπτερα.

Όλα αυτά λοιπόν μας …προειδοποιούν για πιθανότατη  κλιμάκωση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στα σύνορα με την Ουκρανία, μιας και η Ουάσιγκτον βρήκε τον «χρήσιμο ηλίθιο» για την υλοποίηση των σχεδίων της κοντά στα ρωσικά σύνορα, στο πρόσωπο της κυβέρνησης του Κιέβου που ονειρεύεται να πάρει πίσω την Κριμαία.

https://youtu.be/j9kbiXVjeMc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...