ΗΠΑ

Ελ Τσάπο: Η φυλακή υψίστης ασφαλείας που θα τον «φιλοξενήσει» - Δείτε τις εικόνες

Ο Βαρόνος τον ναρκωτικών θα κλειστεί πίσω από τα κάγκελα σε μια φυλακή που ποτέ και κανείς δεν μπόρεσε να δραπετεύσει!

Ο Ελ Τσάπο σε ηλικία 59 ετών καταδικάστηκε με 10 κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στις ΗΠΑ, από το από το περιφερειακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Ο Ελ Τσάπο καταδικάστηκε την Τρίτη και θα έλθει αντιμέτωπος με ισόβια ποινή, αυτή τη φορά όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο να δραπετεύσει αφού θα τοποθετηθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, γνωστή ως «Το Αλκατράζ των Βράχων», όπου και οι πιο ικανοί δραπέτες χάνουν κάθε ελπίδα για ελευθερία.

Σε αυτή τη φυλακή θα συμβιώνει τους πιο κακόφημους και βίαιους εγκληματίες, τρομοκράτες, δολοφόνους και μέλη των πιο επικίνδυνων συμμοριών.

Ο αρχιβαρόνος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την ικανότητα του να ξεφεύγει από τα χέρια των αρχών με τους πιο περίεργους και ευφάνταστους τρόπους, ειδικά με τη χρήση τεράστιων υπόγειων σηράγγων.

Αυτή τη φορά όμως κάτι τέτοιο θα είναι μάλλον αδύνατο, αφού αναμένεται να τοποθετηθεί σε μια από τις πιο καλά φρουρούμενες φυλακές στον κόσμο, ένα σωφρονιστικό ίδρυμα των ΗΠΑ γνωστό ως «ΑDX Florene» ή U.S. Penitentiary Administrative Maximum Facility, η οποία βρίσκεται στο Κολοράντο.

Ο Χοακίν Γκουζμάν σε ηλικία 59 ετών καταδικάστηκε με 10 κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στις ΗΠΑ, από το από το περιφερειακό δικαστήριο του Μπρούκλιν την Τρίτη.

Αυτή είναι η φυλακή υψίστης ασφαλείας που θα κρατηθεί ο Ελ Τσάπο [εικόνες]

Κρίθηκε ένοχος ως επικεφαλής του μεγαλύτερου καρτέλ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο κόσμο για δεκαετίες, ενώ επίσης και για σειρά φόνων αντίπαλων εγκληματιών, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομη χρήση όπλων.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Richard Donogue, δήλωσε πως δεν θα υπάρχει καμία διαφυγή για τον Ελ Τσάπο. «Είναι μια καταδίκη από την οποίο δεν υπάρχει διαφυγή ούτε επιστροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

United States Penitentiary, Administrative Maximum Facility

Οι συγκεκριμένες φυλακές άνοιξαν το 1994 και μέσα τους βρίσκονται πάνω από 400 κρατούμενοι, σε ατομικά κελιά τα οποία λειτουργούν ως «μια φυλακή μέσα σε μια φυλακή». Εκεί οι κρατούμενοι μπορεί να είναι κλειδωμένοι ως και 23 ώρες και κάθε επαφή με τον κόσμο είναι αδύνατη. Είναι κυριολεκτικά αποκομμένοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...