Εκκλησία

Γιατί δεν πάει ο ίδιος ο Βαρθολομαίος στο Κίεβο για την ενθρόνιση Επιφάνιου;

Μια αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου -και όχι ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος- θα συμμετάσχει στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Επιφάνιου στο Κίεβο αυτή την Κυριακή με βάση πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ.

Πηγές του Φαναρίου πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Πατριάρχης σύντομα να ταξιδέψει στην Ουκρανία πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη.

Τελευταία φορά που ο Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Κίεβο ήταν το 2008 για τον εορτασμό του Βαπτίσματος των Ρως, κατόπιν πρόσκλησης του Πατριάρχη Αλεξιου Β .

Κανονικά ένας ιεράρχης μπορεί να εισέλθει στην επικράτεια άλλου μόνο με ευλογία από τον τοπικό ιεράρχη, αλλά αφού υποτίθεται πως ο Βαρθολομαίος και η κουστωδία του θεωρούν πως η Εκκλησία της Ουκρανίας ήταν υπό κανονική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου γιατί δεν πραγματοποιεί αυτό το ταξείδι; 

Άλλωστε στέλνοντας μόνο αντιπροσωπεία μοιάζει να υποτιμά την όλη διαδικασία, ενώ αντιθέτως μια δική του παρουσία θα προσέδιδε άλλο κύρος.

Η αντιπροσωπεία από την Κωνσταντινούπολη αναμένεται να αποτελείται από τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, και τους ηγουμένους δύο αγιορείτικων μοναστηριών τους Γέροντες Εφραίμ του Βατοπαιδίου και Αλέξιο της Ξενοφώντος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...