Κόσμος

Αυτό είναι το πρώτο αυτόνομο οπλισμένο drone

Πρόκειται για ένα βαρύ drone πληγμάτων το οποίο ονομάζεται κυνηγός και μπήκε στο στάδιο της ανάπτυξης για πρώτη φορά το 2011. Το drone σύμφωνα με το Popular Mechanics, είναι σχεδιασμένο να πλήττει στόχους στο έδαφος, υποστηρίζοντας επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι εικόνες που πρωτοκυκλοφόρησαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα αεροσκάφος σχεδιασμού ιπτάμενης πτέρυγας και στον σχεδιασμό του διακρίνεται η επιδίωξη stealth χαρακτηριστικών.

Επίσημα, η ονομασία του είναι «Μη Επανδρωμένο Σύστημα Αναγνώρισης-Πληγμάτων» κι έχει σχεδιαστεί ως ένα πολεμικό αεροσκάφος 20 τόνων, με άνοιγμα φτερών 20 μέτρων.

Φέρεται να έχει μέγιστη ταχύτητα 1.000 χλμ/ώρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές πως θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, δηλαδή να απογειώνεται, να ολοκληρώνει την αποστολή του και να προσγειώνεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Ακόμη, θεωρείται πως αξιοποιείται για τους σκοπούς της ανάπτυξης ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά ρωσικά μαχητικά.

Το drone που δεν έχει πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση, είναι αεριωθούμενο και προς το παρόν προορίζεται να χρησιμοποιείται ως «έξυπνος συνοδός» τού επόμενης γενιάς ρωσικού μαχητικού Su-57, με τον πιλότο του επανδρωμένου αεροπλάνου να υποδεικνύει στόχους στο drone κι αυτό να τους πλήττει αυτόματα, αφού λάβει σχετική άδεια για χρήση όπλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...