Βαλκάνια

Έρχεται «τσουνάμι» εξελίξεων στα Βαλκάνια: Ξεσηκώνονται οι Αλβανοί στο Μαυροβούνιο - Κατεβάζουν κόμμα & θέλουν αυτονομία!

Νέες άσχημες και συνάμα επικίνδυνες εξελίξεις έχουμε στα βόρεια ελληνικά σύνορα μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, από τον αλβανικό παράγοντα που κινεί τα ...πιόνια του και στο Μαυροβούνιο.

Η δημιουργία της... Μεγάλης Αλβανίας ξεκίνησε με την τελωνειακή ένωση Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας, όπου οι Αλβανοί πολίτες δεν θα υποβάλλονται πλέον σε έλεγχο, ενοποιώνατς σιγά–σιγά τα δύο κράτη.

Τώρα όμως επεκτείνεται ουσιαστικά και στο Μαυροβούνιο, με την δημιουργία ισχυρού αλβανικού πολιτικού ισχυρότατου συνασπισμού που θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές και ο οποίος φιλοδοξεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στην νέα κυβέρνηση, με την τοποθέτηση αιτήματος αυτονομίας των περιοχών που κατοικούν Αλβανοί, όπως το Ούλκ και αλλού.

Πρόκειται για ένα σενάριο πολύ επικίνδυνο για πολλές χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης πιθανόν  και της Ελλάδος.

Ο αλβανικός τύπος και ειδικότερα η εφημερίδα Koha Ditore εξέδωσε χθες Τετάρτη αντίγραφο του τελικού σχεδίου της συμφωνίας Κοσόβου-Αλβανίας, το οποίο ονομάστηκε "μινι Σένγκεν ".

Το έγγραφο απαρτίζεται από περισσότερες από 50 σελίδες και αρχίζει με ένα προοίμιο που ασχολείται  με την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων και την εισαγωγή των θεωρήσεων για λογαριασμό τρίτων, καθώς και  διατάξεις που αφορούν την εμπορευματική κίνηση υλοποιώντας το πολυετές σχέδιο ενοποίησης όλων των αλβανικών εδαφών.

Η Μεγάλη Αλβανία που ήταν αρχικά  ένα τρελό σχέδιο Αλβανών εθνικιστών στα Βαλκάνια, τώρα παίρνει σάρκα και οστά από πολλές άλλες παράλληλες δράσεις.

Για παράδειγμα, το κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία ως εθνικό κίνημα, ανεξάρτητα από πολιτική άποψη,  δεσμεύεται για τη ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών, απευθύνοντας  έκκληση προς όλους τους Αλβανούς ψηφοφόρους στις αλβανικές περιοχές  του Μαυροβουνίου να ψηφίσουν τον νέο αλβανικό συνασπισμό που απαρτίζεται από τρία κόμματα στις επερχόμενες εκλογές .

Ο νέος πολιτικός φορέας των Αλβανών LSHB υπογραμμίζει  τη συνεχή συμβολή της Αλβανικής Διασποράς ενώ έκανε έκκληση στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών να επηρεάσει τις αρχές του Μαυροβουνίου ώστε να σεβαστούν το δημοκρατικό και το νόμιμο δικαίωμα κάθε πολίτη να ψηφίζει ελεύθερα και ανεξάρτητα για τους εκπροσώπους  του.

Πόσο μπορεί όμως να κινδυνεύει και η Ελλάδα από ανάλογες κινήσεις.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας στο οποίο αναφέραμε ότι κάποια στιγμή θα έχουμε πιθανόν, αλβανικό  κόμμα εντός της ελληνικής επικράτειας, ειδικά μετά  από τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων  για την «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη και τα σχέδια τους στην περιοχή, μιας και έχουμε ως γνωστό αγαστή συνεργασία Ράμα-Ερντογάν.

Τα  πράγματα στην πατρίδα μας φέρονται να είναι πλέον αρκετά σημαντικά, ενώ έχουμε κρούσματα αλβανικού εθνικισμού, τα οποία παρουσιάζουν αυξητική τάση το προηγούμενο διάστημα με τους "αετούς", ενώ επισημαίνουμε ότι τώρα βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο .

Πριν κάποιο διάστημα η Αλβανίδα πρέσβης στην Ελλάδα είχε  δηλώσει : «Η Αλβανική κοινότητα μεταναστών της Ελλάδας είναι η καλύτερα ενσωματωμένη  στην ελληνική mainstream κοινωνία».

Πρόκειται για την ελληνική mainstream κοινωνία την οποία πασχίζει να «διαμορφώσει» το πολιτικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές, ανοίγοντας πιθανόν «κερκόπορτες»,  οι οποίες θα οδηγήσουν σε επικίνδυνους ατραπούς μελλοντικά.

Βέβαια την ίδια στιγμή , η αλβανική κυβέρνηση κατεδαφίζει τα σπίτια των Ελλήνων στην Χειμάρα και αλλού, ενώ τα αλβανικά βιβλία ιστορίας και Γεωγραφίας μιλούν για «κατεχόμενα» αλβανικά εδάφη από την Ελλάδα, παραπέμποντας σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις.

Ίσως να δούμε μελλοντικά πολιτικό φορέα από Αλβανούς στην Ελλάδα, ο οποίος να θελήσει να κατεβάσει δικούς του  υποψηφίους στις ελληνικές εκλογές, για  να αποτυπώσει  πολιτικά τη δύναμη της «αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Πρόκειται σαφώς όμως για εφιαλτικά σενάρια τα οποία απεργάζονται συγκεκριμένα κέντρα τα οποία βοήθησαν τα μέγιστα στην επίτευξη της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Η προσπάθεια αυτή μελλοντικά μιας πιθανής δημιουργίας ενός αλβανικού  πολιτικού  κόμματος  στην χώρα μας , θα έδινε σίγουρα την δυνατότητα στον Αλβανό Πρωθυπουργό Ε.  Ράμα να λέει και αυτός όπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν  «οι δικοί μας βουλευτές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...