Σκοπιανό

Όχι δεν είναι ανέκδοτο: Με Νόμπελ «Ειρήνης» το ξεπούλημα της Μακεδονίας - Και επίσημα υποψήφιοι Τσίπρας και Ζάεφ

Απίστευτη πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, καθώς μετά από το ξεπούλημα της Μακεδονίας, προτείνουν Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το… Νόμπελ Ειρήνης.

Είναι γνωστό πως η Συμφωνία των Πρεσπών κρύβει πολλούς κινδύνους, για τους οποίους πλήθος πολιτικών αναλυτών ανά τον πλανήτη, μας έχει προειδοποιήσει. Παρόλα αυτά, η Δύση και οι πολιτικές «ηγεσίες» Ελλάδας και Σκοπίων πανηγυρίζουν, κόντρα στη λαϊκή βούληση.

Οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 είναι πάνω από 300, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στη Νορβηγία.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ καθώς και οι ηγέτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι κατάφεραν να λήξουν τη διαμάχη για την ονομασία της πΓΔΜ, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ορίστηκαν υποψήφιοι από ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

H ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξέδωσε την πρώτη της ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό ότι και επίσημα πλέον τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης από την Αθήνα, που ενημέρωνε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια ανακοίνωσαν ότι πλέον από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές που είχαν περάσει από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας τον Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, στην οποία ήδη έχει γίνει η αλλαγή του λογότυπου σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Βέβαια οι αλλαγές γίνονται σταδιακά. Για παράδειγμα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ακόμη υπάρχει το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ, μέσω Twitter, επίσης ανακοίνωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε εφαρμογή. «Μόλις ανταλλάξαμε την τελευταία ρηματική διακοίνωση: Η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε εφαρμογή! Είθε η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή μιας μακράς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...