Κόσμος

«Συμπλοκή» Αμερικανών με Σύριους στη Μανμπίζ: Ο στρατός των ΗΠΑ απαίτησε την υποστολή της συριακής σημαίας - Βίντεο-ντοκουμέντο

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ένα βίντεο εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα από ομάδα στρατιωτικού προσωπικού των Η.Π.Α. που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την 1η θωρακισμένη ταξιαρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) έξω από την πόλη Manbij.

Σύμφωνα με αναφορές, ο στρατός των Η.Π.Α. απευθύνθηκε με απειλητικό τόνο στους Σύριους στρατιώτες και ζήτησε να αφαιρέσουν τη σημαία τους από την περιοχή. Ωστόσο, ένας Σύριος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των Η.Π.Α., προκαλώντας μια λεκτική συμπλοκή με τα αμερικανικά στρατεύματα έξω από τη Manbij.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο στρατός των Η.Π.Α. και ο Συριακός Αραβικός Στρατός λογομαχούν έξω από τη Manbij:

https://twitter.com/Bosni94/status/1080850760190038016

Παρά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι τα στρατεύματα της χώρας του θα αποσυρθούν στο εγγύς μέλλον, ο αμερικανικός στρατός παραμένει μέσα σε αρκετές πόλεις της Συρίας.

Η Manbij είναι ανάμεσα στις πόλεις εκείνες στις οποίες βρίσκεται επί του παρόντος ο αμερικανικός στρατός.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έστειλε μια συνοδεία που αποτελείται από περίπου 200 φορτηγά φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό, όπλα, πυρομαχικά στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) στις 3 Ιανουαρίου.

Όπως φαίνεται ο Τραμπ δέχεται τρομερές πιέσεις από το Πεντάγωνο, η πλειοψηφία του οποίου τάσσεται κατά της απόφασης εγκατάλλειψης των Κούρδων και συμμαχίας με την Τουρκία. Οι ηχηρές παραιτήσεις στις ΗΠΑ και η κατακραυγή από τον αμερικανικό στρατό έχουν ταρακουνήσει τον Τραμπ, αλλά όχι αρκετά για σφίξει τα "λουριά" στον Ερντογάν.

Το κομβόι, το οποίο εισήλθε στη βορειοανατολική Συρία αργά της 29ης Δεκεμβρίου, μετέφερε τις προμήθειες σε διάφορες βάσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στις πόλεις Raqqa, Manbij και Ayn Issa.

"Αυτή είναι η δεύτερη συνοδεία που εισέρχεται στον ανατολικό Ευφράτη μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσει από την περιοχή", ανέφερε η SOHR στην έκθεσή της.

Αυτή η παράδοση όπλων συνέπεσε με αναφορές σε σχέδιο του Πενταγώνου, το οποίο θα επέτρεπε στο SDF να κρατήσει εξοπλισμό και όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα οι υπάλληλοι των ΗΠΑ ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η συζήτηση σχετικά με αυτό το σχέδιο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο στο εσωτερικό του Πενταγώνου. Ωστόσο, οι νέες προμήθειες υποδηλώνουν ότι το σχέδιο εκτελείται ήδη.

Ενώ τα περισσότερα από τα πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση του ISIS στη βορειοανατολική Συρία, η Τουρκία φοβάται ότι ορισμένα από αυτά τα όπλα μπορεί να βρεθούν στα χέρια του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Λόγω αυτού, το σχέδιο του Πενταγώνου μπορεί να προκαλέσει νέο γύρο εντάσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...