Κόσμος

Νέα τρέλα: Πληρώνουν και σπάνε αυτοκίνητα με βαριοπούλες για να ξεθυμάνουν την οργή τους! - Δείτε τα Βίντεο

Σας ήρθε ποτέ η διάθεση να τα κάνετε όλα γυαλιά καρφιά;

Η «θεραπεία διά της καταστροφής» προωθείται τα τελευταία χρόνια σε χώρες της Δύσης ως αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης της οργής και του συσσωρευμένου άγχους. Και μια εταιρεία (για την ακρίβεια πρόκειται για μάντρα) στo Άμστερνταμ της Ολλανδίας, ονόματι CarSmash προσφέρεει μια εναλλακτική μορφή διαχείρισης του θυμού – το σπάσιμο αυτοκινήτων.

https://www.youtube.com/watch?v=fjF5KsjeZcc

https://www.youtube.com/watch?v=nJzaYlgjfP8

Οι υπεύθυνοι παρέχουν στους πελάτες βαριοπούλες, ρόπαλα του μπέιζμπολ, ακόμη και μπαστούνια του γκολφ και τους αφήνουν να ξεσπάσουν στα σαράβαλα και να βγάλουν από μέσα τους όλη την οργή που έχουν μαζέψει για διάφορους λόγους (από τα μποτιλιαρίσματα και την... κρεβατομουρμούρα, μέχρι τους καυγάδες στους χώρους εργασίας κ.ο.κ.)

«Μ’ αρέσει να δουλεύω με αυτοκίνητα. Δεν έχω ξαναδιαλύσει άλλο σε τέτοιο βαθμό στο παρελθόν και τώρα έχω την ευκαιρία να δω τους πελάτες να το κάνουν. Είναι καλός τρόπος να ξεσπά κανείς», είπε στο BBC ένας εργαζόμενος στην CarSmash.

«Πιστεύω ότι το σπάσιμο των αυτοκινήτων είναι υπέροχος τρόπος να βγάζεις κάποιο απ’ το θυμό που έχεις μέσα σου. Ξέρετε; Αντί να το κάνει κανείς στο δρόμο, ή μ’ έναν τρόπο που είναι παράνομος, μπορεί να έρθει εδώ, στη μάντρα, και να το κάνει νόμιμα», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mάρλιν Μποσούιζεν.

Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά στο όλο εγχείρημα: ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εθιστεί κανείς στο σπάσιμο των αυτοκινήτων, να το αποδεχθεί μέσα του ως νόμιμο μέσο εκτόνωσης και να αρχίσει να τα ... κάνει λαμπόγυαλα στους δρόμους, αντί να προσπαθήσει με άλλους τρόπους να βρει την εσωτερική του ηρεμία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...