Εσωτερική Ασφάλεια

Με χειροβομβίδα κάτω από το μαξιλάρι ο δραπέτης του Κορυδαλλού

Με μία αμυντική χειροβομβίδα κοιμόταν κάτω από το μαξιλάρι του ο ένας από τους δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού. Η έφοδος των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ, σε οικία στο Μάτι, ήταν τόσο αιφνιδιαστική που δεν πρόλαβε να την ακουμπήσει, ενώ και ο δεύτερος δραπέτης δεν πρόλαβε να πιάσει το πολεμικό… οπλοπολυβόλο ΜΡ40!

Οι δύο άνδρες, την Πρωτοχρονιά, είχαν καταφέρει να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους της Δ πτέρυγας των φυλακών και από εκεί με αυτοσχέδιους γάντζους να πηδήξουν τον εξωτερικό μαντρότοιχο και να διαφύγουν. Είχαν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες. Η απόδρασή τους είχε γίνει αντιληπτεί πολλές ώρες αργότερα κατά τη διάρκεια της πρωινής καταμέτρησης.

Στο μεταξύ στις 14:45 χθες το μεσημέρι καταγράφηκε μία ακόμη απόδραση κρατουμένου κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Πρόκειται για έναν 28χρονο από τη Συρία, ο οποίος είχε συλληφθεί για κλοπή και μεταφερόταν στα δικαστήρια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων. Κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής τους και να εξαφανιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...