Υγεία

Επιστήμονες μπόρεσαν να αφυπνίσουν κύτταρα που σκοτώνουν τον καρκίνο

Άκρως σημαντικά για την καταπολέμηση του καρκίνου θεωρούν οι επιστήμονες τα μακροφάγα κύτταρα.

Πρόκειται για κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορούν να εξουδετερώσουν ξένα προς τον οργανισμό κύτταρα ενώ θεωρείται από τους επιστήμονες πως είναι τα ισχυρότερα ανοσοκύτταρα κατά του καρκίνου.

Μέχρι τώρα τα καρκινικά κύτταρα κατάφερναν να «αποκοιμίζουν» τα μακροφάγα μη επιτρέποντάς τους να τα αντιμετωπίσουν καθώς οι περισσότεροι όγκοι φέρουν ένα σήμα με την ονομασία CD47 που θέτει τα μακροφάγα κύτταρα σε λήθαργο. Τώρα επιστήμονες από το Κέντρο Abramson του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια υποστηρίζουν πως έχουν ανακαλύψει τον τρόπο να φορτίζουν τα μακροφάγα με την απαραίτητη ενέργεια αφυπνίζοντας παράλληλα τον μεταβολισμό τους έτσι ώστε να αντιπαρέλθουν αυτό το σήμα και να επιτελέσουν το έργο τους καταπολεμώντας τα καρκινικά κύτταρα.

«Αποδεικνύεται ότι τα μακροφάγα κύτταρα χρειάζονται ενίσχυση και πρέπει να προετοιμαστούν για να μπορέσουν να εργαστούν και να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, πράγμα που εξηγείται καθώς οι συμπαγείς όγκοι αντιστέκονται στη θεραπεία με τους αναστολείς CD47», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Gregory L. Beatty επίκουρος καθηγητής ογκολογίας.

«Ο καρκίνος δεν αντιμετωπίζεται χωρίς τη βοήθεια των μακροφάγων και τα μακροφάγα χρειάζονται τη σωστή ενέργεια για να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα και να συρρικνώσουν τους όγκους», επισημαίνει η Jason Mingen Liu, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...