Σκοπιανό

Δεκάδες προσαγωγές πατριωτών στο Σύνταγμα - Τους οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια! - Στην πυρά η σημαία των Σκοπιανών (upd)


 (Νεότερη ενημέρωση)

Δεκάδες προσαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί από την Αστυνομία στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια ελέγχων από περιπολίες αστυνομικών εντοπίστηκαν και έχουν προσαχθεί δεκάδες άτομα που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση επεισοδίων.

Αρκετά από αυτά είχαν πάνω τους αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουκούλες ενώ σε άλλα εντοπίστηκαν στην κατοχή τους αιχμηρά αντικείμενα και σφυριά.

Πολλές από τις δεκάδες προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Πάντως λίγο μετά τις 10 το βράδυ μια ομάδα ταραξιών επιτέθηκε με φωτοβολίες στις αστυνομικές δυνάμεις στο προαύλιο της Βουλής στην Αμαλίας από την πλευρά του Εθνικού Κήπου. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν επί της Αμαλίας από την πλευρά της Συγγρού με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών και ουσιαστικά να διαλυθεί το συλλαλητήριο.

 

(Αρχικό κείμενο)

Νέα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών σε εξέλιξη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην προληπτική προσαγωγή διαδηλωτών που επρόκειτο να μεταβούν στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί γύρω στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες, για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη ακριβής αριθμός, οδηγήθηκαν στην Κρατική σφάλεια για εξέταση.

Οι προσαγωγές έγιναν περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και από του Γουδή, όταν αποβιβάστηκαν απο λεωφορεία που ήρθαν στην Αθήνα από διάφορα σημεία της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως από νωρίς το πρωί, είχε ζητηθεί από άνδρες της τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως, να ρωτούν τους οδηγούς των λεωφορείων στα διόδια της Ελευσίνας, απο πού έρχονται και που αναμένεται να κινηθούν μόλις μπουν στην Αθήνα.

Στο Σύνταγμα πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Λίγο πριν από τις 8, οι συγκεντρωμένοι καταλαμβάνουν το χώρο επί της οδού Αμαλίας. Δεν έχουν προγραμματιστεί ομιλίες, ωστόσο υπάρχει εξέδρα.

Το συλλαλητήριο εξελίσσεται προς το παρόν χωρίς απρόοπτα, πέραν από κάποια συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ έχουν αναρτηθεί πανό υπέρ του δημοψηφίσματος για την ονομασία και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ταυτόχρονα, έξω από την Βουλή, πολίτες έβγαλαν μια σημαία των Σκοπίων, την οποία αφού έσκισαν στην συνέχεια την έκαψαν.

NEO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ

Νέο κάλεσμα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έκανε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης.

Μετά την απόφαση να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών το μεσημέρι της Παρασκευής, οι Παμμακεδονικές Ομοσπονδίες απηύθυναν νέο κάλεσμα για την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

https://www.youtube.com/watch?v=_Mrfh_LndEk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...