Αρχείο

Βίντεο-σοκ: Καρχαρίες επιτίθεται σε μηχανή σκάφους και την καταστρέφει


Ένα μοναδικό βίντεο. Πιάστηκε στις κάμερες επίθεση καρχαρία σε σκάφος... Τα σαγόνια του πιο κοντά από ποτέ.

Ο καρχαρίας είναι από τους μεγαλύτερους θηρευτές στη θάλασσα και πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη, τόσο ώστε να επιτίθεται ακόμα και σε σκάφη.

Μάλιστα ψαράδες στην Αμερική αφενός είχαν την τύχη να βρεθούν κοντά σε καρχαρία αφετέρου όμως είχαν την ατυχία να δουν την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους τους να γίνεται βορά στα σαγόνια του μεγάλου θηρευτή.

Προφανώς ο καρχαρίας ενοχλήθηκε τόσο από την παρουσία των ανθρώπων στο σημείο που βρισκόταν και ενδεχομένως κυνηγούσε, αλλά και από το θόρυβο που έκαναν οι δύο εξωλέμβιες μηχανές που είχε το σκάφος. Ετσι αποφάσισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να προστατεύσει το χώρο του και να επιτεθεί στο σκάφος.

Χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στους ψαράδες επιτέθηκε στις μηχανές του σκάφους και με τα σαγόνια του προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, οι οποίες σύμφωνα έφτασαν περίπου τα 800 δολάρια.

Και άλλες επιθέσεις του μεγάλου θηρευτή

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που καρχαρίας επιτίθεται σε βάρκα. Πολλές φορές στο παρελθόν τέτοιοι θηρευτές έχουν βάλει βάρκες στα σαγόνια τους.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορα βίντεο με καρχαρίες που κάνουν επιθέσεις σε βάρκες που βρίσκονται εν πλω. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το πρώτο από τα βιντεάκια που ακολουθούν, όπου ένας μεγάλος λευκός επιτίθεται και σκίζει φουσκωτό, ενώ πάνω σε αυτό βρίσκεται ένας δύτης.

Το άγριο βλέμμα και η επίθεση

Ακόμα ένα περιστατικό επίθεσης καρχαρία σε φουσκωτό σκάφος είχε σημειωθεί στα ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής με «θύμα» τη βάρκα της ομάδας του MaxAnimal που γύριζε ένα βίντεο για το μεγάλο θηρευτή. Το πεινασμένο κήτος, αφού προσέγγισε το σκάφος έβγαλε το κεφάλι του από το νερό και άρχισε να δαγκώνει τη βάρκα.

Το έμπειρο πλήρωμα έδειξε υπεράνθρωπη ψυχραιμία και συνέχισε τη βιντεοσκόπηση καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε. Μόλις ο καρχαρίας σταμάτησε να δαγκώνει το σκάφος, η ομάδα του MaxAnimal έφυγε από το σημείο αναπτύσσοντας ταχύτητα.

//www.instagram.com/embed.js

https://www.youtube.com/watch?v=523KJ8pp8DU

https://www.youtube.com/watch?v=HoBXhJFMjMY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...