Ελληνοτουρκικά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σενάρια πολέμου από Τουρκικά ΜΜΕ - Συγκρίνουν τα οπλικά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας - Φοβούνται τις Ελληνικές ΕΔ

Ψυχολογικό πόλεμο για πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη μαζικά διεξάγει ο τουρκικός τύπος με υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδος.

Τουρκικό προκλητικό άρθρο, διεξάγει σύγκριση οπλικών συστημάτων και προσωπικού της Ελλάδος, όπως αριθμός δυνάμεων, άρματα μάχης, οβιδοβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα, MLRS  και θωρακισμένα οχήματα, συγκρίνοντας τα με τις τουρκικές δυνάμεις τόσο ποσοτικά (αριθμητικά) όσο και ποιοτικά (ανάπτυξη) σε περίπτωση πιθανής διένεξης.

Πρόκειται για προπαγάνδα νέο-οθωμανικού τύπου η οποία όμως έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια υφαρπαγής θαλάσσιου χώρου στην Α.Μεσόγειο ειδικά μετά την σύμπραξη 7 κρατών στην περιοχή εναντίον ουσιαστικά της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ελληνικός Στρατός, στην συντριπτική του πλειοψηφία διαθέτει οπλικά συστήματα και εξοπλισμό που  αγοράστηκε από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένες  Πολιτείες.

Λίγα από αυτά τα οπλικά συστήματα κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα κατόπιν άδειας.

Σε αντίθεση, τονίζουν οι ίδιοι Τούρκοι ειδικοί, ότι στη χώρα τους, οι εταιρείες φτιάχνουν τα εξής οπλικά συστήματα: Aselsan , ROKETSAN, Nurol , FNSS, BMC, Otokar και το αμυντικό ινστιτούτο TUBITAK SAGE, τα οποία καλύπτουν την πλειοψηφία των αναγκών των ΤΕΔ .

Οι ίδιοι θεωρούν ότι κρατούν, με εξαιρετικά αμυντικά επιτεύγματα το μέλλον στα χέρια τους, χωρίς καμία κρατική βοήθεια.

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μια πιθανή πολεμική σύρραξη θα εξαρτώνται αποκλειστικά από Γαλλία,  Γερμανία και  Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες διάγουν περίοδο οικονομικής συρρίκνωσης.

Οι  τουρκικές δυνάμεις μπορούν να καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των αναγκών των ενόπλων τους δυνάμεων με ελάχιστη εξωτερική εξάρτηση και αυτό το γεγονός θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε πιθανές πολεμικές διενέξεις στο μέλλον.

Στρατιωτική κατάσταση και σύγκριση προϋπολογισμού

Στις ελληνικές δυνάμεις περιλαμβάνονται 136 χιλιάδες στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων 90 χιλιάδων στρατιωτών.

Ο ελληνικός στρατός, ο οποίος έχει αμυντικό προϋπολογισμό  9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρέπει να διαθέσει αρκετά υψηλό ποσό χρημάτων για  να καλύψει τις ανάγκες του, συνεχίζει το άρθρο.

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται για τον τουρκικό στρατό είναι  περισσότερο από 2 φορές πάνω από τον ελληνικό.

Ο αριθμός του ενεργού τουρκικού προσωπικού είναι 550 χιλιάδες, με τους  350 χιλιάδες να είναι επαγγελματίες στρατιώτες.

Αυτό  αναδεικνύει μια σημαντική υπεροχή από την άποψη του αριθμού των δύο ενόπλων  δυνάμεων .

Κάθε άνθρωπος που έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών πρέπει να ολοκληρώσει την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα για 9 μήνες.

Έτσι κατά μέσο όρο 53.000 άνδρες ετησίως καλούνται για να υλοποιήσουν την στρατιωτικής τους θητεία κάθε χρόνο. Στη Τουρκία, 130 χιλιάδες άνδρες καλούνται για τον ίδιο σκοπό  κάθε χρόνο.

Σε περίπτωση επιστράτευσης από 15-49,  ο αριθμός των ανδρών που θα επιστρατεύσει η Ελλάδα ανέρχονται σε λίγο πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνδρες, ενώ στην Τουρκία είναι  σχεδόν 18 εκατομμύρια.

Επιπλέον, ο αριθμός αυτός μπορεί να υπερβεί τα 21 εκατομμύρια σε κάποιες περιπτώσεις.

Έτσι, σε περίπτωση πιθανής πολεμικής διένεξης ο τουρκικός θα είναι ένας στρατός σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερος από τον ελληνικό στρατό», καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Στην συνέχεια κάνει μια σύγκριση των οπλικών συστημάτων στις ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις , η οποία δείχνει μια σχετική ποσοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στο τέλος οι Τούρκοι «ειδικοί» στην προπαγάνδα τονίζουν ότι,  «όπως  φαίνεται, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πιο πίσω από τη χώρα μας όσον αφορά την αεροπορική ισχύ και τα χερσαία συστήματα που συγκρίναμε.

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της αγοράς οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό και μικρής εγχώριας παραγωγής.

Ο τουρκικός στρατός από την άλλη πλευρά, κυρίως λόγω της εγχώριας παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας, υπερέχει σε όλους τους τομείς».

Με λίγα και απλά λόγια οι «γείτονες» έκαναν αυτό που κάνουν πάντα όλοι οι υπερφίαλοι δικτάτορες που πέρασαν από την Ιστορία, Χίτλερ, Μουσολίνι κτλπ, συγκρίνοντας μηχανήματα και αριθμούς προσωπικού μιας και τους γοητεύει αυτός ο τρόπος.

Δεν μας είπαν όμως οι Τούρκοι «ειδικοί» :

  1. Πόσες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες είναι στην φυλακή; Κάποιοι τους θεωρούν πάνω από 60 χιλιάδες.
  2. Πόσοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί με ειδικότητες «κρίσιμες» όπως πιλότοι, κομάντος, κά έχουν φυλακιστεί ως Γκιουλενιστές χάνοντας τα πάντα;
  3. Τι ποσοστό του τουρκικού πληθυσμού θα είναι έτοιμο να θυσιάσει τα παιδιά του μετά τις εικόνες με τα φέρετρα στην Συρία στις μάχες κατά τζιχαντιστών και όχι τακτικών δυνάμεων;
  4. Σε τι κατάσταση είναι η τουρκική οικονομία για να στηρίξει νέες εκστρατείες του Τούρκου σουλτάνου στα δυτικά και στο Αιγαίο;
  5. Πόσα και ποια κρίσιμα συστήματα των «τουρκικών» υποτίθεται οπλικών συστημάτων έρχονται από Γερμανία, ΗΠΑ και Γαλλία;
  6. Ποια είναι η επίσημη εθνολογική σύνθεση της σημερινής Τουρκίας και ποιος θα ήταν ο ρόλος των Κούρδων του ΡΚΚ σε μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη ενώ εντός χώρας διαβιούν 3 εκτ Σύροι πρόσφυγες;
  7. Γιατί τρέμουν τόσο πολύ την ελληνική αεροπορία και θέλουν απελπισμένα τα F-35; Μήπως επειδή μέσα σε 48 ώρες κινητοποιώντας το σύνολο της δύναμης της μπορεί να κονιορτοποιήσει μεγάλο μέρος της τουρκικής πολεμικής μηχανής όπως δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι;
  8. Τι θα γίνονταν για παράδειγμα στην ευμετάβλητη τουρκική κοινωνία αν αποδεικνύονταν στον τύπο μια πιθανή στρατιωτική ήτα των τουρκικών δυνάμεων σε μια πάντα πιθανή διένεξη, λόγω της πολύχρονης καλλιέργειες του αήττητου των ΤΕΔ;
  9. Τέλος ποια θέση θα είχε ο διεθνής παράγοντας (Ρωσία-ΗΠΑ) με τα σημερινά δεδομένα όταν οι Τούρκοι θα προσπαθούσαν να αναβιώσουν μια νέα «Οθωμανική αυτοκρατορία», κάτι ανεπίτρεπτο για τα δικά τους τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα ;

Πέρα όμως από αριθμούς και συστήματα σε περίπτωση πιθανής μελλοντικής διένεξης Ελλάδος και Τουρκίας, τεράστιο ρόλο θα διαδραμάτιζε ο ανθρώπινος παράγοντας, ο οποίος όσον αφορά την Ελλάδα (αυτοί που θα πολεμούσαν) θα το έκαναν σε μεγάλο ποσοστό  υπέρ του Χριστού την πίστη την αγία και την πατρίδα, ως αμυνόμενοι.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...