Αρχείο

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε η σορός του άτυχου πιλότου

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο και στην θαλάσσια περιοχής της Καβουρότρυπας, ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος Κεφάλας.

Ο άτυχος πιλότος εντοπίστηκε από δύτες του λιμενικού.

Τέλος στο θρίλερ με την πτώση του διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι. Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού (Μ.Υ.Α Λ/Σ), μετά απά «σάρωμα» ημερών στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρότρυπας, κατάφεραν να εντοπίσουν το πτώμα του άτυχου πιλότου.

Πληροφορίες λένε ότι το στίγμα του εντοπίστηκε σε βάθος 38 μέτρων με τη χρήση ειδικών σόναρ, καθώς στο σημείο ήταν περιορισμένη η ορατότητα λόγω λάσπης, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει και η ανέλκυση του αεροσκάφους.

Ο άτυχος πιλότος βρέθηκε στη θέση του, εντός του αεροσκάφους, κάτι που δείχνει πως δεν πρόλαβε να αντιδράσει

Οι ερευνες της Μ.Υ.Α

Αξίζει να τονισθεί, ότι οι βατραχάνθρωποι της Μ.Υ.Α, κινητοποιήθηκαν άμεσα από τον πρώτο συναγερμό. Ειδικό κλιμάκιο μετέβη στο σημείο, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες και συμβουλές στον διοικητή σκηνής. Ολες αυτες τις ημερες, οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι πραγματοποιουσαν εξειδικευμένες έρευνες στο σημείο για τη συλλογή πειστηρίων και τον εντοπισμό του ατόμου και σημερα το απογευμα εντοπισαν τον πιλοτο.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, σήμανε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε κατάσταση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.

Το αεροσκάφος έκανε τούμπα και έπεσε στην θάλασσα, όπως ανέφερε ένας ψαράς που το είδε ενώ ψάρευε στην συγκεκριμένη περιοχή. «Άκουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως», είπε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές