Ελληνοτουρκικά

Σε ετοιμότητα το ΠΝ: Σε πλωτό «τείχος» «έπεσε» το Barbaros - Ουρλιάζουν οι Τούρκοι: «Υπό Ελληνική κατοχή η Α. Μεσόγειος»

«Φωτιά» παίρνει το Αιγαίο και η Α. Μεσόγειος. Η Τουρκία κλιμακώνει σε όλα τα επίπεδα, όμως βρίσκουν μπροστά τους τείχος! Το ΠΝ βρίσκεται παντού και δεν επιτρέπουν στην Άγκυρα να προχωρήσει σε τετελεσμένα.

Τα ανόητα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν. Η πολιτική ηγεσία όμως θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Επίσης δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Άγκυρα να επωφεληθεί από την Κυβερνητική κρίση που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, μην ξεχνάμε τι έγινε και στα Ίμια!

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ BARBAROS

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερευνητικό Barbaros κινήθηκε και πάλι προς την Ελληνική υφαλοκρηπίδα το πρωί της Δευτέρας. H Eλληνική πλευρά δεν άφησε όμως πολλά περιθώρια στην Τουρκία.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρει απέναντί του και πάλι Ελληνικό πλωτό τείχος από φρεγάτα του ΠΝ. Αργότερα το Barbaros περιορίστηκε ξανά εντός της περιοχής της Κυπριακής ΑΟΖ, εκεί δηλαδή που παρανόμως έχει εκδώσει ναυτική οδηγία για έρευνες έως τον Φεβρουάριο.

Η Τουρκία έχει επεκτείνει το πεδίο της έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, από το Σαββατοκύριακο οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς με νέες NAVTEX.

Μάλιστα η Τουρκική Aksam γράφει το εξής:

Το ερευνητικό Barbaros βρίσκεται με την συνοδεία πλοίων στην Α. Μεσόγειο σε περιοχές που βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας!

Δείτε χάρτη:

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

Όπως ανέφερε πρώτο νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, επίθεση εναντίον όλων και κατά της Ελλάδας επέλεξε να εξαπολύσει ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «Εξαντλούν την υπομονή μας». «Θα έρθει η μέρα και θα πληρώσει βαρύ τίμημα η ελληνική κυβέρνηση που λέει πως ‘’αν έρθουν οι Τούρκοι θα τους ισοπεδώσουμε’’» υποστήριξε ο τούρκος ακροδεξιός πολιτικός.

Την ίδια στιγμή επιτέθηκε και εναντίον των διεθνών ΜΜΕ, καθώς και των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα που «συκοφαντούν και δυσφημούν την Τουρκία» όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου. «Θεωρούν ότι ο αγώνας εναντίον της FETO ( της οργάνωσης που πρόσκεται στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ισλαμιστή ηγέτη, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ως υποκινητής του πραξικοπήματος0) είναι απειλή για την ελευθερία του Τύπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος των γκρίζων λύκγων.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΚΥΠΡΟ

Με τους δημάρχους της αντιπολίτευσης, που έχουν επιδείξει φίλα προσκείμενη συμπεριφορά προς Κύπρο και Ελλάδα, τα έβαλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην Κύπρο τονίζοντας ότι η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις στην Κύπρο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε επίσης τον υποψήφιο δήμαρχο Κων/λης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Εκρέμ Ιμάμογλου για προτομή του Μακάριου σε δήμο της Κων/λης που ανεγέρθηκε επί θητείας Ιμάμογλου το 2017. «Ο υποψήφιός τους (του CHP) για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης που έφτιαξε το μνημείο για την Κύπρο και συμπεριέλαβε σε αυτό και τον Ε/Κ ηγέτη που υποστήριξε τον αφανισμό του τουρκικού πληθυσμού στο νησί, διακατέχεται κι αυτός από την ίδια άρρωστη νοοτροπία», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ότι και να λένε όμως οι Τούρκοι, οι Ελληνικές ΕΔ βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, καλύτερα η Άγκυρα μην κάνει το λάθος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ