Εσωτερική Ασφάλεια

Μαζική επίθεση σε πανεπιστήμια της χώρας: Νέα κρούσματα σε Κόρινθο, Λαμία, Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Μπαράζ αποστολών από την Ινδία

Συνεχίζεται και σήμερα η αποστολή φακέλων από την Ινδία με ύποπτο περιεχόμενο. Ύποπτος φάκελος μέσα στο κτήριο του «Mediterranean College» επί της Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το πρωί. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τρία πυροσβεστικά οχήματα. 

Έχουν αναφερθεί περιστατικά στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, στο ΤΕΙ Λαμίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε ιδιωτικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έφθασε ύποπτος φάκελος στο γραφείο του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, στην περιοχή έσπευσε με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας για να παραλάβει με ασφάλεια τον φάκελο.

Ο φάκελος που έφτασε το γραφείο κίνησε τις υποψίες μετά και τα περιστατικά των τελευταίων ημερών και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανείς από τους υπαλλήλους δεν ήρθε σε επαφή με το περιεχόμενό του.

Και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας είναι μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων δεμάτων που αποστέλλονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία. Μάλιστα στο γραφείο του έφθασαν στις 28 Δεκεμβρίου δύο δέματα από την Ινδία, τα οποία άνοιξαν ανυποψίαστοι οι υπάλληλοι του ιδρύματος και διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν διαφημιστικό υλικό.

Οι υπάλληλοι δεν ένιωσαν κάποια ενόχληση, ωστόσο μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, αποφάσισαν σήμερα, λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, να καλέσουν την αστυνομία. Στο ΤΕΙ Λαμίας έφθασαν και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ για να παραλάβουν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες Αρχές για να διαπιστωθεί αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Στην Καλαμάτα υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μετά τον εντοπισμό ύποπτων φακέλων στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι «φάκελοι» είχαν παραλήπτη τον πρόεδρο του τμήματος λογοτεχνίας, καθώς και τον πρόεδρο του τμήματος αρχαιολογίας, ήταν γραμμένοι στα αγγλικά και είχαν αποστολέα από την Ινδία

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους φακέλους θα παραλάβει κλιμάκιο της αστυνομίας με κατάλληλο εξοπλισμό

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 8:15 σήμερα, ακόμη ένας ύποπτος φάκελος από την Ινδία. Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική προκειμένου να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ. Για προληπτικούς λόγους, τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

ofoto-fakel1

Ύποπτος φάκελος Θεσσαλονίκη

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης