Οικονομία

Κατασχέσεις: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ! Ανοίγουν λογαριασμούς με ρυθμούς… πολυβόλου

Κάθε ρεκόρ έσπασαν οι κατασχέσεις τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι υπηρεσίες πήραν… φωτιά. Οι κατασχέσεις καταθέσεων, ενοικίων αλλά και ακινήτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

-ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους η φορολογική διοίκηση έχει το δικαίωμα να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις πραγματοποίησε ρεκόρ όλων των εποχών τον Νοέμβριο. Ο αριθμός αυτός ανήλθε στους 1.836.926 που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί. Σε σχέση με τον Οκτώβριο ο αριθμός των οφειλετών εναντίον των οποίων η φορολογική διοίκηση μπορεί να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αυξήθηκε κατά 1.093
-ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις, ανήλθε τον Νοέμβριο στους 1.162.737. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι αυξημένος κατά 7.087 οφειλέτες.

Τα κυριότερα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση εναντίον των οφειλετών είναι η κατάσχεση υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών, η κατάσχεση ακινήτων τα οποία στη συνέχεια εκπλειστηριάζονται καθώς και η κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων όπως είναι τα ενοίκια και οι απαιτήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης