Κόσμος

Άγκυρα: «Ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση» - Μετατροπή σεναρίου άσκησης σε πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο - Βίντεο


Πριν λίγο συντονισμένα το σύνολο του τουρκικού τύπου (όλες οι μεγάλες εφημερίδες) αναδημοσίευσαν άρθρο της Yeni safak με το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλλεται τουρκική στρατιωτική πρόκληση κατά της Ελλάδας μέσω της άσκησης «Γαλάζια Θάλασσα».

Η άσκηση αναμένεται πιθανόν να μετατραπεί σε νέα επεισόδιο τύπου Ιμίων με την πιθανή συγκέντρωση μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων από τις δύο χώρες σε περιοχές ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.     

«Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο εντατικά και θα υλοποιήσουμε την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα-2019» με την παρουσία ισχυρών αεροναυτικών δυνάμεων, όπου, ο τουρκικός στρατός η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα εκτελέσουν πιθανά σενάρια πολέμου ως αποτρεπτική δύναμη», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι αν αντιδράσει η ελληνική πλευρά όλα θα είναι πλέον όλα τα σενάρια ανοικτά ακόμα και πολεμικό επεισόδιο.

Απόδειξη αυτής της θεωρίας

Το τουρκικό άρθρο, που φέρεται να δόθηκε κατευθείαν από το γενικό επιτελείο στρατού στην Άγκυρα και να μην γράφτηκε από δημοσιογράφους, έχει την εξής παράγραφο:

«Η άσκηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα περιλαμβάνει τις λεγόμενες επίμαχες περιοχές και αναμένεται να οριοθετήσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Επίσης αναφέρει ότι ο υπουργός άμυνας Hulusi Akar μίλησε για την «Γαλάζια πατρίδα» την οποία προσδιόρισε με έκταση «462000 μιλίων», επισημαίνοντας ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από 27 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου με την συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού μονάδων επιφανείας, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και μονάδων κομάντος.

Το τι ετοιμάζει η Άγκυρα λοιπόν είναι ηλίου φαεινότερο και η ουσία έγκειται στο τι μέτρα έχει λάβει η Αθήνα σε αυτήν την πιθανή μεγάλη τουρκική πρόκληση που είναι ενόψει.   

Υπενθυμίζουμε προ μηνών άρθρο μας στο οποίο αναφέραμε ότι η τουρκική ταξιαρχία πεζοναυτών έκανε πρόσφατα προσομοίωση κατάληψης νήσου με απόβαση μονάδας της ταξιαρχίας πεζοναυτών των τουρκικών δυνάμεων με έδρα την Φώκαια.

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Αναπτυξιακών Αμφιβίων Επιχειρήσεων, μεταξύ 02-05 Οκτωβρίου 2018, διεξήγαγε προπονήσεις στην Αμφίβια Διοίκηση Ταξιαρχίας Πεζικού και τις ομάδες SAS και SAT στον Κόλπο της Σμύρνης, ανακοίνωσε το τουρκικό ΓΕΝ.

Το ζήτημα είναι εκτός όλων των άλλων, ότι οι Τούρκοι την κράτησαν μυστική από την δημοσιότητα για τους δικούς τους λόγους.

Το σενάριο και σε αυτήν την τουρκική άσκηση αφορούσε όπως αναφέρθηκε κατάληψη νήσου με την συνδρομή αυτήν την φορά και των Τούρκων κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAS.

Όλες οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβάνουν αυτό ακριβώς το σενάριο, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης, εδώ και μήνες οι Τούρκοι φαίνεται πώς να σχεδιάζουν να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο.

Εικόνες και βίντεο με ασκήσεις και πολεμικά μηνύματα. Το ποιος είναι ο παραλήπτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη, η Ελλάδα.

«Θα νικήσουμε τον εχθρό και θα σας πνίξουμε», είναι το έμμεσο μήνυμα των Τούρκων όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν.

Ειδική μνεία κάνουν και στην μονάδα SAT, η οποία προετοιμάζεται συνεχώς.

Η τουρκική υποβρύχια δύναμη κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ ημέρες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης παράκτιων στόχων, σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδος επιφανείας, κτλπ.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι πιθανότατα, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για σχέδιο δημιουργίας «ανωμαλίας», τουρκικής εμπνεύσεως, σε κάποιο σημείο της κυπριακής ΑΟΖ ή του ελληνικού Αρχιπελάγους, που θα απαιτήσει την χρήση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που θα διαθέτουν πλέον και μίνι υποβρύχια.

Για τέτοιου τύπου επιχειρήσεις θα απαιτηθεί η χρήση μινι-υποβρυχίων, τα οποία είναι  έτοιμα και  προετοιμάζονται για πιθανές επιχειρήσεις στο θέατρο του Αιγαίου οι Τούρκοι υλοποιώντας την δοκιμή τους σε επιχειρησιακές συνθήκες.

Με λίγα λόγια, ο Ερντογάν ο οποίος «πνίγεται» από την δύση και την Μόσχα (ημερομηνία συνάντησης με τον Πούτιν δεν του δόθηκε), θέλει να προκαλέσει πιθανότατα ευθέως την Ελλάδα με μια κίνηση στο Αιγαίο για την «οριοθέτηση τουρκικής ΑΟΖ) μέσω της «άσκησης Γαλάζια Θάλασσα» που μόνο άσκηση δεν θα είναι.

Ο σουλτάνος αναμένει στην δική του φαντασία, η χώρα μας να αποδεχθεί «ήσυχα και χωρίς φασαρία» τετελεσμένα αλλιώς θα έχουμε πιθανή σύγκρουση. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πάντως τον αναμένουν με τις «μηχανές αναμμένες» και πανέτοιμες δια παν ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της δημιουργίας κλίματος, ανάρτησε σήμερα στο Twitter βίντεο από άσκηση με ναυτικά πυρά σε βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση, η άσκηση διεξήχθη σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα. Σε αυτήν συμμετείχαν φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι.

Δείτε βίντεο:
https://twitter.com/TSKGnkur/status/1083286849567772673?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=Z5BtQfwZ67c

https://youtu.be/PPOnEPqJok0?t=22

https://youtu.be/gAnKI0xe5gg?t=85

https://youtu.be/HxJOhyWDNwQ?t=4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ