Αρχείο

Συναγερμός στην Α.Ουκρανία - Το Κίεβο αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στο Ντονμπάς - Μόσχα: «Οι Ουκρανοί θα επιτεθούν με χημικά»

Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας από την πλευρά του Κιέβου, την στιγμή που το ρωσικό υπουργείου εξωτερικών εκτιμά προβοκάτσια των Ουκρανών, ακόμα και με χρήση χημικών ουσιών.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα εύθραυστη μετά από το "θερμό" επεισόδιο Ρωσίας-Ουκρανίας στο Στενό του Κερτς, ενώ η κυβέρνηση Ποροσένκο δεν φαίνεται διατεθειμμένη για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Με άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Δύσης στην υπόθεση, είναι σίγουρο πως αν κλιμακωθεί η κατάσταση, θα γίνουμε μάρτυρες εξελίξεων που θα αλλάξουν την παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή.

Για το ενδεχόμενο ουκρανικής προβοκάτσιας με χημικά στο Ντονμπάς προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και εφιστά την προσοχή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η Ουκρανία αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στο Ντονμπάς και υπάρχουν αναφορές ότι προετοιμάζεται για στρατιωτική δράση στην περιοχή, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες φτάνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται ενεργά για επικείμενη στρατιωτική δράση στο Ντονμπάς» τόνισε η Ζαχάροβα.

Κατηγόρησε το Κίεβο ότι ενώ προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας με την προβοκάτσια της στο Κερτς, που παρουσιάζεται ως επιθετικότητα της Μόσχας, αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.

Η Ρωσία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας στο Ντονμπάς, ακόμη και με τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε επίσης, ότι η επιβολή στρατιωτικού νόμου σε αρκετές ουκρανικές περιοχές θα μπορούσε να αποτελεί την κατάλληλη δικαιολογία για το Κίεβο προκειμένου να σκηνοθετήσει μια νέα πρόκληση στο Ντονμπάς, μεταδίδει το Sputnik.

«Ο στρατιωτικός νόμος χρησιμεύει για να καμουφλάρει τις προθέσεις του Ποροσένκο, να σκηνοθετήσει μια νέα πρόκληση στο Ντονμπάς», είπε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

Κάλεσε τον Οργανισμό για την ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να επιθεωρεί στενά τις δραστηριότητες στη συγκεκριμένη περιοχή. «Δεν θα επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα κατά Ουκρανών πολιτών οι οποίοι βρίσκονται στη Ρωσία ή που σκοπεύουν να την επισκεφτούν», διαβεβαίωσε η Ζαχάροβα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε αρκετές περιοχές της χώρας, μετά το περιστατικό με τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία που διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στο Κερτς. Τα πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία και τα 24 άτομα του πληρώματος συνελήφθησαν, καθώς δεν απάντησαν στο νόμιμο αίτημα να σταματήσουν.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, όπως πρώτοι είχαμε αποκαλύψει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Μόσχα είχε προειδοποιήσει ξανά για χημική επίθεση στο Ντονμπάς και κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία με πιθανή επέμβαση από το ΝΑΤΟ.

Την πρόβλεψη ότι θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν την ουκρανική επικράτεια σε νέα Συρία, με την προβοκάτσια χημικής επίθεσης, έκανε Ρώσος εκπρόσωπος σε Ευρωπαϊκή υπηρεσία, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της Ουκρανίας και της Δύσης.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες κινήσεις του ουκρανικού καθεστώτος, δεν διαφαίνεται σκοπιμότητα αποκλιμάκωσης, καθώς έχει ξεκινήσει μια διπλωματική μάχη για ΝΑΤΟϊκή βοήθεια κατά της Ρωσίας.

Σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ δεν εκτιμήσει σωστά την κατάσταση, θα ξεσπάσει μια κόλαση στην περιοχή, στην οποία το πλεονέκτημα είναι φανερό ποιος θα το έχει...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...