Περιβάλλον

Σπάνιο φαινόμενο: Κίτρινο χιόνι που μοιάζει με τιραμισού κάλυψε τα πάντα (βίντεο)

Με ένα σπάνιο φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι σε αρκετές πόλεις της βορειοδυτικής Κίνας, που αντίκρισαν ένα κίτρινο χιόνι να καλύπτει τα πάντα.

Τα βίντεο που γυρίστηκαν από κατοίκους στην περιοχή Xinjiang δείχνουν το χιόνι να έχει σκεπαστεί από ένα στρώμα άμμου και σκόνης, ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που κάποιοι συνέκριναν με το γνωστό σε όλους γλυκό, το τιραμισού.

https://youtu.be/TY8EgJeP1ng

Στην πρωτεύουσα της περιοχής αναφέρθηκαν χιονοπτώσεις ύψους 10 έως 20 εκατοστών, το Σάββατο.

«Από την περασμένη Παρασκευή, πολλά μέρη στην περιοχή Xinjiang έχουν πληγεί από ισχυρούς ανέμους έντασης από 7 μποφόρ και πάνω» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τον He Qing, διευθυντή της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

«Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν άμμο από τα νότια, ενώ εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, έπεσε σκόνη μαζί με χιόνι» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμφάνιση του χιονιού, που μοιάζει με τιραμισού, οφείλεται στην διαφορά χρόνου. «Στο αρχικό στάδιο, ήταν χιόνι που έπεφτε. Αλλά στη συνέχεια, ήταν κυρίως σκόνη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό το στρώμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...