Αρχείο

Σε «ρυθμούς» πολέμου η Ουκρανία: Εντολή Ποροσένκο για επιστράτευση εφέδρων - ΝΑΤΟ: «Οι δυνάμεις μας είναι ήδη στη Μ.Θάλασσα»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την διενέργεια μερικής επιστράτευσης εφέδρων (κρίσιμων ειδικοτήτων) για "εκπαίδευση", εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να ενισχύσει την άμυνα της χώρας για να αντιμετωπίσει την απειλή επικείμενης ρωσικής εισβολής.

Ο Πόροσενκο δήλωσε χθες ότι έφεδροι θα κληθούν να εκπαιδευτούν ως μέρος του στρατιωτικού νόμου. Είπε επίσης ότι ορισμένες στρατιωτικές μονάδες θα μετακινηθούν για να ενισχύσουν την άμυνα του έθνους.

«Η Ουκρανία λαμβάνει τα δικά της μέτρα για να ανταποκριθεί στην απειλή μιας μεγάλης κλίμακας ρωσικής εισβολής», ανέφερε ο Ουκρανός ηγέτης.

Το Κρεμλίνο απέρριψε την ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου ως μια «παράλογη» προσπάθεια που θα προκαλέσει νέες εντάσεις.

Πληροφορίες ουκρανικών ΜΜΕ και κοινωνικών δικτύων όμως, κάνουν λόγο για πολεμική ετοιμότητα ολόκληρης του ρωσικού μετώπου που περιλαμβάνει δύο πλήρεις στρατιές και 500 πολεμικών αεροσκαφών συν φυσικά τον στόλο της Μαύρης θάλασσας.

Μιλάμε για 200.000 Ρώσους στρατιώτες, 800 άρματα μάχης, 600 ΤΟΜΑ, εκατοντάδες συστήματα πυραύλων, αυτοκινούμενου πυροβολικού και πλήθους άλλων όπλων.  

Ο γγ του NATO G. Stoltenberg δήλωσε: «Το ΝΑΤΟ παρέχει ισχυρή πολιτική αλλά και πρακτική υποστήριξη στην Ουκρανία μέσω του εφοδιασμού και της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν επίσης αυξήσει την παρουσία τους στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

https://twitter.com/eha_news/status/1069543716904476673

Ο ρωσικός στρατός διεξάγει στην Κριμαία ασκήσεις που αφορούν τα επάκτια πυραυλικά συστήματα Bal και Bastion μακράς εμβέλειας, τα οποία είναι ικανά να βυθίσουν ότι κινείται σε απόσταση 500 χλμ.

Επίσης, Αμερικανός ειδικός αποκάλυψε τυχαία την στρατιωτική διείσδυση των ΗΠΑ στις στρατιωτικές ζώνες της Ουκρανίας μέσω Διαφήμισης Εργασίας στο LinkedIn, σύμφωνα με το Southfront.org.

Η εταιρεία Mission Essential που είναι ανάδοχος της ουκρανικής κυβέρνησης, εξυπηρετεί πρωτίστως πελάτες σε θέματα στρατιωτικής εξειδίκευσης.

Το γεγονός έλαβε χώρα στις 16 Νοεμβρίου με διαφήμιση που αναζητούσε "υποψήφιους γλωσσολόγους που μιλούν ουκρανικά για να παρέχουν υπηρεσίες ξένων γλωσσών και μετάφρασης για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης του στρατού των ΗΠΑ στην Ουκρανία".

Ο επίσημος τόπος εργασίας είναι το Mykolayiv στην Ουκρανία. Η πόλη είναι σημαντική, διότι εκεί είναι το σημείο όπου βρίσκεται η αμερικανική ναυτική εγκατάσταση.

Η διαφήμιση απαιτεί επίσης να μπορούν οι υποψήφιοι να ενταχθούν στην τοπική κουλτούρα και τα έθιμα, εκτός από την "ικανότητα ενασχόλησης με το τοπικό πληθυσμό εάν είναι απαραίτητο".

Αυτό σημαίνει απλά ότι ο διερμηνέας πρέπει να μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι δεν είναι Ουκρανός πολίτης, τουλάχιστον εν μέρει.

Αυτοί οι Αμερικανοί ειδικοί θα βοηθήσουν το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που αναπτύσσεται κοντά στις "ζώνες μάχης" στην Ουκρανία, δηλαδή στην Ανατολική Ουκρανία, και στην Θάλασσα του Αζόφ.

Όσοι εκτίμησαν λοιπόν, ως «χαμηλής εντάσεως» το περιστατικό μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πριν λίγες ημέρες έπεσαν έξω ολοκληρωτικά, διότι εδώ έχουμε σε εξέλιξη σχέδιο με απροσδιόριστες συνέπειες όχι μόνο με για την περιοχή αλλά για ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη, λόγω κοιτασμάτων και άλλων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο έχει ήδη θέσει την χώρα σε πολεμική ετοιμότητα με την εφαρμογή στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, οι ουκρανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε όλους τους Ρώσους άνδρες ηλικίας 16 έως 60 ετών σε μια κίνηση που ο Ουκρανός ηγέτης την χαρακτήρισε ως αποτρεπτική για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Πόροσενκο δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει μεγάλο αριθμό στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι το Κρεμλίνο προτίθεται να εισβάλει και να προελάσει στην ουκρανική ενδοχώρα.

Η Ουκρανία κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι εμποδίζει ακόμη την ελεύθερη διέλευση στα λιμάνια της Θάλασσας του Αζόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ποροσένκο ως μια «παράλογη προσπάθεια να προκαλέσει εντάσεις».

Η αυτονομιστική σύγκρουση στις ανατολικές περιφέρειες που αποτελούν τη βιομηχανική καρδιά της Ουκρανίας έχει επηρεάσει την εθνική οικονομία, μειώνοντας τη ροή των φορτίων μέσω των ουκρανικών λιμένων της Μαριούπολης και του Μπερντιάνσκ στη Θάλασσα του Αζόφ.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Πόροσενκο προέτρεψε τη Γερμανία και άλλους δυτικούς συμμάχους να ενισχύσουν τη ναυτική παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα για να αποτρέψουν τη Ρωσία από περαιτέρω επιθετικότητα.

Όλα αυτά όμως μας προϊδεάζουν για πολεμικά σενάρια το επόμενο διάστημα με ταυτόχρονη ανάφλεξη της Α.Ουκρανίας, πυροδοτώντας κάτι πολύ μεγάλο σε μια περιοχή που είναι σε αναβρασμό από το 2014.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ