Ρωσία

Ρώσοι.... έβγαλαν στη φόρα απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του NATO (εικόνες)


Η δημοφιλέστερη, στη Ρωσία, υπηρεσία χαρτογράφησης στο διαδίκτυο, που αναπτύχθηκε από την Yandex το 2004 παρέχει λεπτομερείς χάρτες ολόκληρου του κόσμου, όπως για παράδειγμα δρόμους, οδούς, λεωφόρους και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), η ρωσική χαρτογραφική υπηρεσία Yandex.Maps αποκάλυψε τυχαία την ακριβή θέση εκατοντάδων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς και δύο στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να “θολώσει” τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι εγκαταστάσεις.

Η υπηρεσία Yandex.Maps σχολίασε την κατάσταση σε μια δήλωση, λέγοντας ότι "οι πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία των συγκεκριμένων περιοχών, στο έδαφος, είναι δημόσιες, όπως στην περίπτωση του χάρτη του Ισραήλ.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι “σε χώρες όπου αναπτύσσουμε τις υπηρεσίες μας παρακολουθούμε ιδιαίτερα και προσεκτικά την επικαιροποίηση των χαρτών και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα των τοπικών ρυθμιστικών οργανισμών.

Οι περιοχές που απεικονίζονται στις δορυφορικές εικόνες είναι θολές για να μην είναι δυνατή η προβολή τους, η θέση τους όμως είναι διαθέσιμη στο κοινό, συμπεριλαμβανομένων και άλλων χαρτών".

Συγκρίνοντας τα εδάφη με εικόνες από το Google Earth, ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, Ματ Κόρντα είπε ότι ήταν σε θέση να εντοπίσει πολλούς στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως μεγάλα αεροδρόμια, λιμάνια, αποθήκες, μικρά κτίρια σε αστικές περιοχές που δεν έχουν επισημανθεί στην υπηρεσία από την Google, μερικές από τις οποίες έχουν επισημανθεί ως άκρως απόρρητες. Συνολικά, εντόπισε περίπου τριακόσιες (300) τέτοιες θέσεις.

"Στη λίστα των θολών τοποθεσιών του Yandex περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, αφενός το Χερσαίο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη (LANDCOM) και η Αεροπορική Βάση του Incirlik, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό πυρηνικών βομβών βαρύτητας US B61 σε οποιαδήποτε βάση του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, οι ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις παραμένουν εμφανείς και ευδιάκριτες στους χάρτες, όπως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι υποβρύχιες βάσεις, οι αεροπορικές βάσεις, οι θέσεις εκτόξευσης ή πολλές ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία ή τη Μέση Ανατολή.

Ο Ματ Κόρντα ανέφερε επίσης στην έκθεση του, ότι σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια της Συρίας απεικονίζεται σε "εξαιρετικά χαμηλή ανάλυση, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη χρήση της υπηρεσίας Yandex για την ανάλυση και απεικόνιση εδαφών στη συγκεκριμένη χώρα".

Δείτε αναρτήσεις:

https://twitter.com/mattkorda/status/1072178898274869248?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/mattkorda/status/1072178898274869248?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/mattkorda/status/1072182338208129024?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...