ΗΠΑ

Παραιτήθηκε και ο Αμερικανός επικεφαλής κατά του ISIS

Ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ κατά τoυ ISIS παραιτήθηκε μετά την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αποσύρει τα Αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο Brett McGurk σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη θέση του τον επόμενο χρόνο.

Πριν από την απόφαση του Τραμπ, ο Brett McGurk, επέμενε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται εναντίον του ISIS στη Συρία.

«Θέλουμε να παραμείνουμε στο έδαφος και να διασφαλίσουμε ότι η σταθερότητα μπορεί να διατηρηθεί σε αυτές τις περιοχές», είχε δηλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η παραίτηση, έρχεται να προστεθεί στην παραίτηση του υπουργού Άμυνας Jim Mattis, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία και στη μείωση της αμερικανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός Mattis δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε το δικαίωμα να διορίσει κάποιον "του οποίου οι απόψεις είναι καλύτερα ευθυγραμμισμένες με τη δική του".

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...