Αθλητισμός

Οπαδοί Μπριζ: Οι γονείς μας έκαιγαν Εβραίους, γιατί οι Εβραίοι καίγονται καλύτερα (βίντεο)

Το σύνθημα έγινε γνωστό για πρώτη φορά το 2015

Οπαδοί ομάδας ποδοσφαίρου στο Βέλγιο τραγούδησαν σύνθημα για «κάψιμο Εβραίων» έπειτα από παιχνίδι και κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών στην πόλη Μπριζ, σύμφωνα με βελγικά Μέσα.

Η εφημερίδα «La Derniere Heure» δημοσίευσε οπτικό υλικό από τους πανηγυρισμούς μετά από αγώνα που διεξήχθη στις 26 Αυγούστου. Στο βίντεο φαίνονται δεκάδες οπαδοί της Κλαμπ Μπριζ να τραγουδούν μετά τη νίκη της ομάδας τους επί της «μισητής» αντιπάλου από τις Βρυξέλλες, Άντερλεχτ, στη φλαμανδική γλώσσα.

Οι στίχοι του συνθήματος τρομακτικοί: «Ο πατέρας μου ήταν σε απόσπασμα κομάντος, η μητέρα μου ήταν στα SS, μαζί έκαιγαν Εβραίους, γιατί οι Εβραίοι καίγονται καλύτερα».

Το σύνθημα, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τα ΜΜΕ το 2015, εξαπλώθηκε στην Ολλανδία και το Βέλγιο αυτά τα χρόνια. Σε μερικές περιπτώσεις οι οπαδοί το τραγουδάνε για να χλευάσουν υποστηρικτές αντίπαλων ομάδων, που ιστορικά θεωρούνται Εβραίοι. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Άντερλεχτ.

Όπως αναφέρουν οι «The Times of Israel», το σύνθημα έχει χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις εκτός του ποδοσφαίρου.

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μπριζ ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη συμπεριφορά». Τόνισε μάλιστα ότι αρκετοί από τους συγκεκριμένους οπαδούς έχουν ταυτοποιηθεί και τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο της ομάδας.

https://youtu.be/W5aOclDzl2I

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ