Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι στοχοποιούν Ελληνικές πόλεις - «Έλληνες ετοιμαστείτε»! - Σε γραμμή παραγωγής ο πύραυλος Atmaca - Δείτε χάρτη


του Ανδρέα Μουντζουρούλια

H Toυρκία εξοπλίζεται σαν αστακός τα τελευταία χρόνια με σκοπό να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει μείνει πίσω στα εξοπλιστικά και πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις, αν θέλουμε να αποφύγουμε ατυχήματα.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και με χάρτες προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι Αιγαίο και Ηπειρωτική Ελλάδα κλειδώνει, με τους νέους πυραύλους που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, ξεκινά η μαζική παραγωγή του πυραύλου Atmaca. Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι θα ενσωματωθούν στα πλοία κλάσης του προγράμματος MİLGEM.

Ο πύραυλος Atmaca, είναι ένας αντι-πλοϊκός πύραυλος με στοιχεία που το καθιστούν έναν από τους πιο προηγμένους συνδυάζοντας τεχνικά χαρακτηριστικά των πυραύλων Exocet και Harpoon .

Το πρόγραμμα Atmaca ξεκίνησε για την κατασκευή κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων προκειμένου να εγκατασταθούν στα πλοία MİLGEM του Πολεμικού Ναυτικού. Η ROKETSAN κατασκεύασε τους κατευθυνόμενους πυραύλους και η ASELSAN τα συστήματα ελέγχου πυρός και τον υπόλοιπο εξοπλισμό με εγχώριες δυνατότητες.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη η ROKETSAN θα παραγάγει μαζικά τους πυραύλους και η ASELSAN το σύστημα ελέγχου πυρός, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά.

Ο Atmaca είναι ο πρώτος τουρκικός ναυτικός πύραυλος και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Ο πύραυλος έχει εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα και θα μπορούσε να πλήξει στόχους στη θάλασσα σε ελάχιστη απόσταση 200 + χιλιομέτρων. Επίσης δύναται να εξουδετερώσει και χερσαίους στόχους εκτελώντας διττή αποστολή .

Όλα αυτά δείχνουν πως οι Τούρκοι σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα και έχουν ως στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή και να μας σύρουν στο τραπέζει των διαπραγματεύσεων, με την δύναμη των όπλων, υπάρχει ελληνικό αντίδοτο;

Από το 1980 η Τουρκία προσπαθεί να κάνει αυτόνομη την πολεμική της βιομηχανία και σήμερα, το 65% των οπλικών τους συστημάτων είναι τουρκικής παραγωγής.

H Τουρκία έχει φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο σε ότι αφορά τα οπλικά της συστήματα και αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν στέλνει μηνύματα σε όλη την περιφέρεια, δείχνει την αποφασιστικότητα του.

Εμείς τι κάνουμε;

Το πιο προκλητικό όμως βρίσκεται στην αναφορά του διεθυντή της Roketsan, όπου ευθερσώς λέει πως οι πύραυλοι αποτελούν μήνυμα απάντηση προς την Ελλάδα!

Δείτε τον χάρτη με την στοχοποίηση
https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1074328010579423232?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/trtspanishcom/status/1074016241042554881?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/savunmasanayisi/status/1073988490248024072?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/HaberTT_/status/1073912111254986752?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AtillaDis/status/1073876572506079232?ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://www.youtube.com/watch?v=FRiAVe_mOik

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...