Εθνικά θέματα

Μήνυμα αποτροπής από Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο - Απέναντι σε πολυεθνική δύναμη η Τουρκία - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη «Μέδουσα»

Πλήρως ενισχυμένη είναι η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου μετά από την ολοκλήρωση της κοινής άσκησης, αλλά και την επικείμενη ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών που θα αναβαθμίσει ενεργειακά τη χώρα μας.

Η εν λόγω άσκηση ήταν μια καθοριστικής σημασίας επίδειξη ισχύος και αποτρεπτικής ικανότητας, κυρίως απέναντι στους προκλητικούς Τούρκους, που ψάχνουν με κάθε τρόπο να υφαρπάξουν εδάφη και μερίδιο από τα ενεργειακά κοιτάσματα σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Η Τουρκία έχει στριμωχτεί από την πολυεθνική δύναμη που έχει βρεθεί απέναντί της λόγω των γεωτρήσεων, ενώ η άσκηση "Μέδουσα 7" απλά "κλείδωσε" το γεγονός πως το μόνο που μπορεί να κάνει η Άγκυρα είναι να παρατηρεί.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το σημείο που χτύπησε η «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» παρουσιάζει το veteranos.gr. Η παρουσία των επιθετικών και Μεταγωγικών Ελληνικών Ελικοπτέρων και των Ειδικών Δυνάμεων έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αναμφίβολα η παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων και των τριών χωρών που πήραν μέρος είναι καθοριστική και αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας οτι ο ρόλος που θα κληθούν να παίξουν, θα είναι είναι καθοριστικός σε ένα πεδίο μάχης με πολλαπλές αποστολές σε Αέρα ,Θάλασσα και Ξηρά.

Όπως αναφέραμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πρόσφατα, έρχεται η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Αίγυπτου, Κύπρου με τη «Μέδουσα» να έχει εγκλωβίσει τους Τούρκους στα λιμάνια τους.

Η Ελληνοαιγυπτιακή συμμαχία καιρό με τον καιρό δυναμώνει και δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή.

Η Άγκυρα ευτυχώς για την χώρα μας, έχασε έναν ισχυρό σύμμαχο. Όταν τα ηνία στο Κάιρο τα είχαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ο Ρ. Τ. Ερτντογάν είχε χαράξει μία πολιτική, που ήταν άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά μα συμφέροντα.

Όλα άλλαξαν όμως από την στιγμή που ανέλαβε ο Αλ-Σίσι. Ελλάδα και Αίγυπτος ήρθαν πιο κοντά, τόσο στρατιωτικά, όσο και ενεργειακά.

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Μία είδηση που φέρνει νέα δεδομένα στην Α. Μεσόγειο μας έρχεται από στενό συνεργάτη του Αλ-Σίσι.

«Πολύ σύντομα αναμένεται να εγκαινιαστεί το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας, EuroAfrica Interconnector», δηλώνει σύμβουλος του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ-Σίσι.

Τις δηλώσεις του διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονα και επιστημονικού συμβούλου του Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι σε θέματα ενέργειας, του κ. El Noqrashi, ο οποίος υποστηρίζει ότι «πολύ σύντομα αναμένεται να εγκαινιαστεί το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας, EuroAfrica Interconnector», καταγράφει ο τοπικός αιγυπτιακός Τύπος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κοινή άσκηση:

https://www.youtube.com/watch?v=26eMAb079iI


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...