Πολιτική

Καμμένος και Θεοδωράκης πιέζουν το Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δυο πρόσωπα φαίνεται ότι απασχολούν με την στάση τους το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ένας είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, καθώς τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ έχουν πυροδοτήσει και πάλι τη σεναριολογία για την συνοχή της κυβέρνησης. Ο άλλος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εμφανίζεται να μην απαντά ευθέως στο αν θα υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή θα έρθει στην Βουλή.

Φυσικά το πρόβλημα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ είναι πιο σύνθετο, καθώς οι ενέργειες και τα λεγόμενα του επηρεάζουν άμεσα την εικόνα της κυβέρνησης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει περάσει απαρατήρητο άλλωστε το γεγονός ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν προσπάθησε να εγκαλέσει στην κυβερνητική νομιμότητα το στέλεχος του κόμματος του Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος για άλλη μια φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής εφόσον την κατατεθεί από τη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πριν από λίγο καιρό ο Πάνος Σγουρίδης είχε αναφερθεί για πρώτη φορά σε αυτό το ενδεχόμενο ο Πάνος Καμμένος τον είχε εγκαλέσει διαψεύδοντας στις σχετικές πληροφορίες.

Φυσικά στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά μπορεί να είναι απλώς τακτικισμοί του προέδρου των ΑΝΕΛ, το γεγονός ωστόσο ότι και πάλι επανέρχονται σενάρια αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής στην επικαιρότητα δεν είναι ότι το καλύτερο για το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμαιεύσει από τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι δεν άλλαξε θέσει για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών γατί τα βρήκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Tο τελευταίο διάστημα υπήρχαν έντονες φήμες ότι ο πρόεδρος του Ποταμιού βρίσκεται κοντά στην ΝΔ και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει προεκλογική συνεργασία ανάλογα φυσικά τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διέψευσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ λέγοντας ότι στα μυστικά παζάρια με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «μια θέση πάρκινγκ και δυο ντενεκέδες λάδι» χωρίς ωστόσο να δώσει σαφή απάντηση τι θα κάνει με την συμφωνία των Πρεσπών. Αν θα παραμείνει δηλαδή στην αρχική του άποψη και θα την υπερψηφίσει ή εάν έχει κάποιες δεύτερες σκέψεις που μπορεί να τον οδηγήσουν στο να αλλάξει γνώμη.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο Σταύρος Θεοδωράκης να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό ανέφερε: «Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ότι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε.

Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...