Κόσμος

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Η Google σχεδιάζει συστήματα παρακολούθησης μέσα στα σπίτια και τα διαφημίζει με «Μόνος στο σπίτι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Πριν από ένα μήνα γράφαμε πως η Google σχεδιάζει συστήματα παρακολούθησης μέσα στα σπίτια!

Στο παραπάνω άρθρο αναλύσαμε πως ο “Μεγάλος Αδελφός” εισχωρεί στα σπίτια μας…με την άδειά μας και με ποιο τρόπο νέες ευρεσιτεχνίες δείχνουν ότι η Google αναπτύσσει σιωπηρά ένα αυτοματοποιημένο σύστημα “έξυπνου σπιτιού” το οποίο θα παρακολουθεί συστηματικά την καθημερινότητά σας.

Πλέον η Google το διαφημίζει κι όλας. Και μάλιστα με ένα ευφάνταστο και θελκτικό τρόπο τινάζοντας την μπάνκα του μάρκετινγκ στον αέρα χρησιμοποιώντας της κλασσική αμερικανική ταινία “Μόνος στο Σπίτι”, την οποία βλέπουμε και ξαναβλέπουμε κάθε εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με την διαφήμιση η Google “αποδεικνύει” ότι είναι πολύ πιο εύκολο να υπερασπιστείτε το σπίτι σας από ληστές όταν έχετε έναν Βοηθό Google. Πρωταγωνιστής μάλιστα στην ιαφήμιση είναι ο ίδιος ο Macaulay Culkin, ο μικρός Κέβιν της ταινίας που από λάθος ξεμένει πίσω όταν οι γονείς του φεύγουν ταξείδι στην Ευρώπη.

Σε ώριμη ηλικία πια ο Κόλκιν προπαγανδίζει πως με τον Βοηθό Google όλα θα ήταν πιο εύκολα για αυτόν στο να υπερασπιστεί το σπίτι του από επίδοξους ληστές.

Δείτε την διαφήμιση και φρίξτε για όσους πάνε να μας περάσουν τον “Μεγάλο Αδελφό” σαν κάτι φυσιολογικό, σαν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας....

https://www.facebook.com/Google/videos/2033465790082433/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...