Εσωτερική Ασφάλεια

Γκάφα ολκής με το κύκλωμα χρυσού; Η σύμβαση ΕΕ-Τουρκίας που ανατρέπει τα δεδομένα

Για νομική γκάφα ολκής μιλούν οι δικηγόροι στην υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού επικαλούμενοι τις νομικές διατάξεις της σύμβασης της ΕΕ με την Τουρκία του 1995 με την οποία δεν υπάρχουν εισαγωγικοί ή εξαγωγικοί δασμοί με την Τουρκία.

Εφόσον ευσταθεί η νομική άποψη που παρουσίασε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος των δυο φερόμενων ως επικεφαλής της δεύτερης ομάδας διακίνησης χρυσού, τότε δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν υφίσταται (νομικά) ούτε εγκληματική οργάνωση με αποτέλεσμα επί της ουσίας η δικογραφία με τους 63 συλληφθέντες (μεταξύ των οποίων και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος) να τινάζεται στο αέρα.

"Οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους. Επί της ουσίας ουδέποτε μετέφεραν κράμα χρυσού στην Τουρκία. Νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ΄αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων", αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Από το πρωί απολογούνται στην ανακρίτρια οι 23 υπολειπόμενοι (από τους 63) κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ήδη από τους 40 για τους οποίους ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι 8 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

capital.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...